Vágólapra másolva!
Hatvanöt éves korában elhunyt Frank Tamás, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke. Információink szerint lakásában találtak rá kedden.

Váratlanul elhunyt Frank Tamás, a Hungaroring Sport Zrt. és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) alelnöke. A halálhírt a Hungaroringnál dolgozó forrásunk megerősítette, a cég később ad tájékoztatást az ügyben.

Frank a középiskolában Demjén Ferenc osztálytársa volt, és mivel ő maga is jól zongorázott, eredetileg zenei pályára készült. Végül gyengeáramú villamos üzemmérnökként végzett a Kandó Kálmán Felsőfokú Technikumban. Egy ideig hangmérnökként dolgozott a Magyar Rádiónál, mielőtt a szüleivel Ausztriába disszidált. Az 1970-es években osztrák színekben volt válogatott kézilabdázó, majd feleségével, Marianne-nal ruházati boltot nyitott a Mariahilfer Strassén.

1981-ben a szintén budapesti születésű Peter Gerstllel közösen alapította meg az Ostermannt, amely az utóbbi időben főként rendezvényszervezéssel foglalkozik. Ugyanakkor 19,78 százalékban tulajdonosa a Hungaroring Sport Zrt.-nek is, valamint 1994 óta a Magyar Nagydíj kizárólagos jegyértékesítője.

Forrás: MTI/Beliczay László

Kapcsolatait kihasználva Frank segített bekerülni Baumgartner Zsoltnak a Forma-1-be, de olyan kevésbé sikeres versenyzők mellett is vállalt menedzseri szerepet, mint a szintén magyar színeket képviselő Chanoch Nissany. Az elmúlt években ő szervezte a női versenyzőket szerepeltető Lotus Ladies Cupot.

Frank Tamás 2006-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét. 65 éves volt, az [origo] információi szerint a lakásában találtak rá.