Vágólapra másolva!
A Mercedesszel történt megbeszélést követően a brit versenyző is békülékeny hangvételű közleményt adott ki a belgiumi ütközésről, amely miatt a hátránya 29 pontra nőtt.

A Mercedes pénteki egyeztetését követően, amelyen Nico Rosberg elismerte, hogy ő volt a hibás a Belga Nagydíjon a csapat versenyzői között történt ütközésben, Lewis Hamilton is békülékeny hangnemű közleményt adott ki. Noha közvetlenül a futam után még szándékossággal vádolta a csapattársát, a brit – aki az incidens miatt pont nélkül távozott Spából – ma már kijelentette, hogy ezután is együtt tud majd dolgozni Rosberggel.

Hamilton pont nélkül távozott Spából az ütközés miatt Forrás: Mercedes

„Nicóval a nehéz idők és a nézeteltérések ellenére még mindig mély alapjai vannak a közös munkánknak" – hangsúlyozta Hamilton. „A miénk a legjobb csapat, nálunk dolgozik a legerősebb szakmai stáb, amely apait-anyait beleadott, hogy ilyen autót építsen nekünk. Fontos, hogy ezt soha ne felejtsük el, és megadjuk nekik azokat az eredményeket, amelyeket megérdemelnek."

„Toto és Paddy ma egyértelműen tudomásunkra hozták, hogy mostantól sportszerűen és egymást tiszteletben tartva kell harcolnunk."

Bár Rosberg elismerte a felelősségét, Hamilton azt mondta: „Nico és én elfogadjuk, hogy mindketten követtünk el hibákat, ezért helytelen lenne egymásra mutogatni, és azt firtatni, hogy melyik volt a rosszabb. Az a lényeg, hogy egy csapatként kerüljünk ki ezekből a helyzetekből. Együtt nyerünk és együtt veszítünk, ezért közösen megerősödve fogjuk átvészelni ezt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!