A Ferrari visszavárja Ross Brawnt

Forma-1, Michael Schumacher, Ross Brawn, Ferrari, 2005
Ferrari German driver Michael Schumacher (L) and Ferrari technical director Ross Brawn watch a control screen in the pits of the Catalunya racetrack during the third free practice session, on the eve of the Spain Grand Prix, 07 May 2005 in Montmelo, Spain. AFP PHOTO DAMIEN MEYER
Vágólapra másolva!
A csapatfőnök, Marco Mattiacci elismeri, hogy tárt karokkal fogadnák, és már tárgyaltak is vele, de valószínűleg nem fog újra náluk dolgozni. Alonso azt mondja, nem akarja elhagyni a Ferrarit.

A Ferrarit irányító Marco Mattiacci nem titkolja, hogy szeretné, ha a Michael Schumachert a csapatnál öt világbajnoki címhez segítő Ross Brawn visszatérne hozzájuk.

„Ross Brawn ikonikus figurának számít Maranellóban" – nyilatkozta a CNN-nek. „Mindenki szeretné újra a Ferrarinál látni Rosst. Ő az F1 egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő személyisége, akinek a szakértelme és az előélete a párját ritkítja. Mindenki örülne, ha Ross a csapatánál dolgozna."

Amióta a tavalyi szezon végén visszavonult a Mercedestől, Brawn hivatalosan nyugdíjban van, és tartja magát ahhoz, hogy – legalábbis egyelőre – nem akar ismét a Forma-1-ben munkát vállalni. Mattiacci azonban azt állítja, tartja vele a kapcsolatot.

Brawn Schumacherrel, még 2005-ben Forrás: AFP/Damien Meyer

„Számtalanszor beszéltünk" – mondta. „Ross járt is a Ferrarinál. Egyszer a barátaival jött, és nagyon kellemes volt eltölteni vele pár percet." Brawn akkor egy kirándulás során ejtette útba Maranellót, hivatalosan csak azért, hogy kipróbáljanak néhány utcai Ferrarit.

Mattiacci ugyanakkor elismerte, hogy Brawn visszatérésére kevés az esély, de azt állította, nélküle is újra „sikertörténet" válhat a cég F1-es programjából. „Abból szeretek építkezni, amim van. Nagyon erős csapatot építünk egy közép-, illetve hosszútávú tervvel" – jelentette ki. „James (Allison) a technikai igazgatónk, és ebből is akarok kiindulni."

„A tangót ketten járják. Lehet, hogy Ross elégedett a mostani életével is."

Alonso maradni akar

Bár kiderült, hogy egy szeptember 1-re vonatkozó záradéknak köszönhetően a csapat sztárversenyzője, Fernando Alonso valószínűleg 2016-ig érvényes szerződése ellenére is elhagyhatná a Ferrarit, ő maga azt állította, ez nem áll szándékában.

„A múlt nyár óta rengeteg volt a spekuláció, de tőlem sohasem hangzott el, hogy el akarnék menni a Ferraritól, vagy egy másik csapathoz szeretnék csatlakozni" – közölte a Sky Sportsszal. „Nem áll szándékomban távozni. Itt akarok nyerni, befejezve azt a munkát, amit évekkel ezelőtt kezdtünk el."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!