Vágólapra másolva!
Szerinte mindenképpen fontolóra kellene venni az ötletet, akkor is, ha egyik jelenlegi istálló sem megy csődbe az idei szezon után. Úgy véli, jót tesz a Forma-1-nek, ha több versenyképes autó lesz a mezőnyben.

Bernie Ecclestone továbbra sem mondott le arról az ötletről, hogy a nagyobb istállók a jelenlegi kettő helyett három autót indítsanak jövőre. A lehetőség már korábban is többször felmerült, hiszen egyes istállók komoly anyagi gondokkal küszködnek, és egyáltalán nem biztos, hogy jövőre is sikerülne 22 autóval feltölteni a rajtrácsot.

Korábban arról is szó volt, hogy egy radikális átszervezés után jövőre mindössze 8 csapat lesz a mezőnyben, és mindegyikük 3 autót indít. Ecclestone azonban úgy véli, akkor is meg kellene fontolni a harmadik autók bevetését, ha minden istálló megmenekülne az idény végén. Ebben az esetben azonban csak néhány nagyobb istálló vetne be extra autót.

Ecclestone több versenyképes autót szeretne látni Forrás: AFP

„Mindig fennállt az a lehetőség, hogy ha elveszítünk három csapatot, a többiek majd három autót indítanak" – nyilatkozta pénteken. „De szerintem egyébként is ezt kellene tennünk. Inkább álljon rajthoz a Ferrari – vagy bármelyik élcsapat – három autóval, mint hogy küszködő csapatok legyenek a mezőnyben."

Ecclestone szerint a következő hetekben derülhet ki, hogy az anyagi gondokkal küzdő kisebb csapatoknak mennyi esélyük van a túlélésre, és szükség lesz-e a harmadik autókra. „Ezt két-három futam múlva tudni fogjuk" – mondta.

A Forma-1 nagyura úgy véli, a kisebb csapatok még maguk sem tudják, mi vár rájuk az idény után. „Az a baj az istállókkal, hogy csak rövidtávon gondolkoznak" – mondta. „Hiába kérdezzük őket a következő évről, ők csak a következő verseny miatt aggódnak."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!