Vágólapra másolva!
Hétfőn megerősítették, hogy a német versenyző 2015-ben is náluk folytatja a pályafutását. Pérez jövőjéről még nincs hír.

A Force India hétfőn bejelentette, hogy 2015-re meghosszabbította Nico Hülkenberg szerződését. A 27 éves német versenyző 2010-ben, a Williamsnél debütált, majd egy évig tesztpilótaként dolgozott a Force Indiánál, mielőtt előléptették versenyzővé. A Sauberhez tett kitérőt követően az idén tért vissza a csapathoz, és 16 forduló után 76 ponttal az egyéni összetett 8. helyén áll.

„Jó, hogy megerősíthetem a következő évre vonatkozó terveimet" – mondta. „Ezt a csapatot már rendkívül jól ismerem, és az idén nagyszerű évet töltöttünk együtt, néhány különleges eredményt is elérve. Merész ambícióik vannak, és hiszek benne, hogy jövőre is ütőképes autójuk lesz. A Mercedes révén erős partnerünk van, további sikerekre vágyunk."

Hülkenberg jövőre is marad a Force Indiánál Forrás: Force India

A Force India főnöke, Vijay Mallya szerint az istállónál mindenki örül neki, hogy Hülkenberget sikerült megtartaniuk. „Nagyon nagyra tartjuk őt, az idén fantasztikus munkát végzett, rendszeresen létfontosságú pontokat csipegetve fel" – vélte. „Jól is ismerjük: igazi küzdő, aki tudja, hogyan kell motiválni egy csapatot. Meggyőződésem, hogy ő az egyik legnagyobb tehetség az egész rajtrácson, ezért büszke vagyok rá, hogy továbbra is a Sahara Force India színeiben fog versenyezni."

A 27 éves Hülkenberg neve korábban felmerült több nagy csapatnál, így a Ferrarinál és a McLarennél is, 184 cm-es magassága azonban hátrányt jelent számára a pilótapiacon. A Force India másik versenyzője, Sergio Pérez – aki 29 ponttal kevesebbet szerzett, bár a dobogóra az idén csak neki sikerült felállnia – még nem hosszabbított az istállóval.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!