Vágólapra másolva!
Tisztában van vele, hogy a Mercedesek elérhetetlenek, de a 3. helyért is szoros csatára számít. Vettel a McLarenektől tart, de bízik benne, hogy tovább tudnak gyorsulni.

A Red Bull biztató formában kezdte az abu-dzabi hétvégét: noha a Mercedes óriási tempófölényével ők sem tudtak mit kezdeni, a 4. és a 6. helyen zárták a második szabadedzést. Vettel az élen végző Lewis Hamiltontól több mint 8 tizeddel elmaradt, Kevin Magnussen mögött viszont csak 6 század volt a lemaradása.

„Szerintem sikerült javítanunk az autónkon, de még tovább is gyorsulhatunk" – mondta a német, akinek a gumik tesztelése volt a legfőbb feladata. „A szuperlágy abroncsok egy körön nagyon jónak tűnnek, de szerintem egyik autón sem bírták túl sokáig. Egyébként is a keményebb keverékre koncentráltunk, mert valószínűleg ez lesz a jobb gumi a versenyen."

Vettel elismeri, hogy reálisan nézve nincs esélyük a Mercedes legyőzésére, de szerinte a többi istállóval kemény csatát vívhatnak. „A McLaren az utóbbi versenyeken előrelépett, és szerintem ez a pálya még jobban fekszik nekik, mint az előzőek" – mondta. „De még csak péntek van, majd holnap kiderül, hogy állunk valójában."

Ricciardo a Red Bull taktikájában bízik Forrás: AFP

Ricciardo Vettellel csatázna

Daniel Ricciardo mindkét edzésen lassabb volt Vettelnél, délután mintegy 2 tizeddel maradt el tőle. Ettől függetlenül elégedetten nyilatkozott, hiszen az eltervezett programot sikerült teljesíteniük. „Sokat köröztünk, és mindkét gumikeverékkel futottunk hosszú etapokat, ami nagyon fontos volt" – magyarázta, majd hozzátette, a Mercedes tempójáról inkább nem is beszélne. „Ők úgyis a bajnoki címért harcolnak, ezért békén hagyjuk őket. A harmadik helyért viszont szoros csata alakulhat ki."

Ricciardo szerint a Red Bullnak egy jó stratégiára lesz szüksége ahhoz, hogy legyőzhesse a riválisait. „Mindenképpen megpróbálkozunk majd valamivel" – ígérte. „Ez az utolsó verseny, bármi megtörténhet. Reméljük, a taktikánk a mi javunkra fordítja majd a versenyt, és harcolhatunk a dobogós helyezésért."

Az ausztrál hozzátette, legszívesebben Vettellel küzdene meg a harmadik helyért. „Szeretném úgy befejezni az idényt, hogy egy jót csatázok vele. Így szépen tudna elbúcsúzni a csapattól."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!