Vágólapra másolva!
Úgy érzi, két hellyel is előrébb végezhetett volna, de az utolsó Q3-as köre nagyon rosszul sikerült. Magnussen a McLaren farával küszködött az abu-dzabi időmérőn.

Jenson Button elismerte, a vasárnapi Abu-dzabi Nagydíjon az lesz a legfőbb célja, hogy élvezze a versenyt, hiszen elképzelhető, hogy utoljára állt rajthoz Forma-1-es futamon. A 2009-es világbajnok még mindig nem tudja, hogy a McLaren meghosszabbítja-e a szerződését, ezért lélekben már arra is felkészült, hogy az utolsó időmérőjét futotta.

„Nagyon remélem, hogy nem ez lesz az utolsó nagydíjam, mert úgy érzem, még sokat adhatok a sportnak" – nyilatkozta a 34 éves brit. „Persze megfordult a fejemben, hogy ez lehet az utolsó versenyem, ezért minél jobban ki kell élveznem a holnapi napot."

Button az időmérőn legyőzte fiatal csapattársát, Kevin Magnussent, és a 8. rajtkockát szerezte meg. A Red Bullok kizárása miatt ráadásul két helyet előreléphet, és elfoglalhatja azt a 6. pozíciót, amelyet szerinte egyébként is meg kellett volna szereznie az időmérőn. „Úgy érzem, nagy esélyem lett volna a 6. helyre, hiszen csak 7 századdal maradtam le róla" - mondta a brit, aki az előtte végző Danyiil Kvjatnál mindössze 56 ezreddel volt lassabb.

Lehet, hogy Button utoljára áll rajthoz F1-es versenyen Forrás: AFP

Button elmondta, az utolsó Q3-as köre nem úgy alakult, ahogy szerette volna. „Az előttem haladó autók valamiért nagyon lassúak voltak, hárman is küszködtünk emiatt" – magyarázta. „Az egyik Williams is lassú volt, Fernando (Alonso) pedig hibázott, és végül meg is szakította a körét. Én pedig folyamatosan blokkoltam a kerekeimet."

Buttonnak a pénteki első szabadedzés nagy részét ki kellett hagynia, és úgy érzi, ez a versenyen is hátráltathatja a munkáját. „Nem tudom, milyen lesz a versenytempónk, mert pénteken nem tudtam sok kört futni" – nyilatkozta. „Fogalmam sincs, hol állunk az erősorrendben – a szuperlágy gumikról van némi elképzelésem, de nem tudom, a lágyakon mire leszünk képesek. Egy biztos, én igyekszem mindent kihozni az autómból, és szeretnék egy szórakoztató versenyt futni."

A versenytempó jó lehet

Magnussen már az időmérő harmadik szakaszába se tudott bejutni, miután állítása szerint a McLarent nehezebb volt kezelni, mint a szabadedzéseken. „Forgalomba is kerültem, de a nagyobb baj az volt, hogy a Q2-ben küszködtem az autóm farával - egyszerűen nem volt elég jó a tapadása" – panaszkodott a dán, aki 3 tizeddel kapott ki Buttontól a második etapban, és a 11. helyen végzett. „Tegnap kicsit jobbnak éreztem az autómat, ezért meg kell vizsgálnunk, mi történt ma."

A dán pénteken többet körözhetett a lágy gumikon, mint a csapattársa, és az adatok alapján úgy érzi, bizakodhatva készülhetnek a versenyre. „A versenytempónk egész jónak tűnik, és a keményebb keveréken nem voltunk lassúak pénteken" – mondta. „Valószínűleg erre az abroncsra helyezzük a hangsúlyt holnap is. Megpróbáljuk a maximumot kihozni a versenyből, az a célunk, hogy minél több pontot szerezzünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!