Vágólapra másolva!
Ricciardo szerint az is közrejátszhatott a távozásában a Red Bulltól, hogy az idén alul maradt vele szemben, de úgy véli,  előbb-utóbb mindenképpen a Ferrarihoz igazolt volna. A Toro Rosso közben Carlos Sainz Jr. bejelentésére készülhet.

Az utóbbi évek egyik legjelentősebb átigazolása volt, hogy Sebastian Vettel négy világbajnoki cím után elhagyta a Red Bullt és a Ferrarihoz szerződött. A korábban legyőzhetetlennek tűnő Vettel idén alulmaradt új csapattársával, Daniel Ricciardóval szemben, aki három versenyt is meg tudott nyerni, és a pályán rendszeresen felülmúlta a sportág egyik legsikeresebb alakját. Ricciardo szerint az idei kudarcok is szerepet játszhattak abban, hogy Vettel távozik, de ő is inkább azt tartja valószínűnek, hogy a német új kihívásokat keresett.

„A csapaton belül zajló csata talán nem nehezítette meg Sebastian döntését" – mondta Ricciardo a Sport Bildnek. „Nem úgy alakult számára az év, ahogy tervezte, de nem szabad elveszítenünk a realitásérzékünket sem. Négy világbajnoki címet nyert a Red Bull-lal. Vajon az ötödik is okozna neki akkora örömet, mintha egy új csapattal szerezné meg?"

Vettel mindig a Ferrarihoz vágyott Ricciardo szerint. Jövőre Räikkönen csapattársa lesz Forrás: AFP

Vettel a legnagyobb sikerek éveiben sem zárta ki, hogy egyszer Maranellóba szerződjön, az idén pedig édesapja számára vásárolt egy utcai Ferrarit is. Közeli barátja és példaképe Michael Schumacher, aki pályafutása legemlékezetesebb korszakát pont a Scuderiánál töltötte, így Vettel döntése még a Red Bull menedzsmentjét sem lepte meg igazán.

„Tudom, hogy milyen elhivatott a Ferrari iránt" – mondta Ricciardo. „Nem csak az F1-ben, az utcai autókkal kapcsolatban is. Nagy rajongója a márkának és a termékeinek, úgyhogy (az átigazolás) előbb-utóbb mindenképpen megtörtént volna."

Sainz Jr. már a héten a Toro Rossóhoz igazolhat

Az Abu-Dzabiban zajló teszteken a Red Bull a World Series Formula Renault 3.5 idei bajnokának, Carlos Sainz Jr-nak és Ricciardónak küldött behívót. Bár Sainz az idei győzelmének köszönhetően mindenképpen tesztelt volna a csapatnál, spanyol lapok úgy tudják, a héten biztossá válik, hogy Max Verstappen mellett jövőre ő is versenyzőként mutatkozhat be a Toro Rosso volánja mögött.

Az AS és a Marca arról számolt be, hogy a Red Bull motorsport tanácsadója, Dr. Helmut Marko a spanyol fiatalt választotta Jean-Eric Vergne helyére. Ezt alátámasztja, hogy a francia feltűnően keményen védte a pozícióját Ricciardo ellen a vasárnapi futamon, és elterjedt az is, hogy Vergne tartalékpilótának a Williamshez készül a Sauberhez távozó Felipe Nasr helyére.

Sainz és édesapja hosszasan tárgyalt a Red Bull illetékeseivel Abu-Dzabiban, majd a Marca szerint „leplezetlenül boldogan" köszöntek el egymástól. A 20 éves versenyző csupán annyival kommentálta a hírt, hogy „remélem, a jövő héten megtörténik a bejelentés. Többet nem tehetek, meglátjuk, mi történik."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!