Vágólapra másolva!
Miután nemrég leigazolták Gutiérrezt, őt is alkalmazásba vették, de la Rosa szerződését viszont nem hosszabbították meg.

A Ferrari a pilóták frontján is gőzerővel folytatja az átszervezést: miután a napokban tartalékversenyzőnek igazolták a Saubertől menesztett Esteban Gutiérrezt, pénteken bejelentették, hogy tesztpilótai szerződést kötöttek Jean-Eric Vergne-nyel. A 24 éves francia az előző három szezont a Toro Rossónál töltötte, ahonnan azonban elküldték az újonc Carlos Sainz Jr. kedvéért.

A Red Bull tehetségkutató programjából kilépő Vergne a múlt hétvégén a Formula E történetének harmadik futamán próbált szerencsét, amelyre kapásból megszerezte a pole pozíciót, sőt kis híján nyert is. Most azt mondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy a Ferrari tagja lehet. „A célunk egyértelmű: visszasegíteni a Scuderiát a dobogó tetejére" – jelentette ki, hozzátéve, hogy a rutinja kapóra jön ehhez. „Alig várom, hogy a Ferrari tagjává válva beteljesíthessem az álmomat, és a tifosi kísérje minden lépésemet."

Vergne is kilépett a Red Bull kötelékéből Forrás: Red Bull

Maurizio Arrivabene, a Ferrari nemrég kinevezett csapatfőnöke elárulta, hogy főként a szimulátorral végzett fejlesztői munkában számítanak Vergne segítségére. „Jól beleillik abba a programunkba, amely a fontos területeken tett előrelépést szolgálja, és megerősíti a már így is erős, jó képességű szakemberekből álló gárdánkat" – vélte.

A Ferrari egyúttal megerősítette, hogy megválik eddigi tesztpilótájától, Pedro de la Rosától, aki 2013 óta dolgozott az istállónál, s aki híresztelések szerint esetleg honfitársával, Fernando Alonsóval együtt visszatérhet a McLarenhez. Vergne közben Gutiérrez, valamint Marc Gené és Davide Rigon, illetve a két versenyző, Kimi Räikkönen és a szintén a Red Bulltól érkező Sebastian Vettel mellett fog dolgozni a Ferrarinál.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!