Vágólapra másolva!
Az ausztrál felkészültnek érzi magát, hogy rá építsen a csapata, de nem becsüli le Kvjat képességeit sem. A háromszoros futamgyőztes fizetésemelést kap, és bízik abban, hogy közelebb kerülhetnek a Mercedes teljesítményéhez.

Sebastian Vettel távozásával a Red Bullhoz az idén csatlakozott Daniel Ricciardóra hárul a szerep, hogy a következő szezontól átvegye csapatánál az első számú pilóta szerepét, de a mindig vigyorgó ausztrál úgy érzi, elbír majd a felelősséggel.

„Igen, azt hiszem" – felelte az Autosport kérdésére. „Mindig is folytatni fogom a tanulást, és együtt fejlődök majd a csapattal. Idén elég jól építettem a kapcsolatokat, és arra számítok, hogy ez így is marad."

Noha a Ferrarihoz szegődött Vettel az idei szezon során nem szerepelt jól, négy világbajnoki címe után kiváló referenciapont maradt a csapata számára. Jövőre azonban már nem számíthatnak rá, így a folytonosság jegyében Ricciardóra hárul a feladat, hogy alapot biztosítson a különböző teljesítmények és eredmények összehasonlításához.

„Nyilvánvaló, hogy az én visszajelzéseimre jobban fognak támaszkodni a csapatnál. Danyiil (Kvjat) biztosan azzal fogja tölteni a telet, hogy beilleszkedjen, ezért a többiek a szezon elején inkább rám támaszkodhatnak majd" - vélte. "Azt viszont tudom, hogy én vagyok a megfelelő ember ennek az irányítására."

Új korszak kezdődhet

Ricciardo körül alaposan megfordult a világ, hiszen egy évvel ezelőtt még különösebb elvárások nélkül lett a négyszeres bajnok Vettel csapattársa, az idén viszont meglepetésre simán verte a németet, és jövőre már rá épül majd a Red Bull gépezete.

A Sydney Morning Herald szerint ez a bevételein is meglátszik majd, hiszen az eddigi nagyságrendileg évi 1 millió dolláros fizetése „több, mint kétszeresére" emelkedik, sőt további jelentős bónuszokkal egészül ki. Ricciardo viszont továbbra is két lábbal áll a földön, és sem a gázsija, sem a megnövekedett felelősség nem veszi el az eszét.

Mostantól Ricciardóra épít a Red Bull Forrás: Red Bull

„Nem szabad hagynom, hogy a változások miatt bármit is másként csináljak a vezetés közben vagy a mérnökökkel való munka terén" – jelentette ki. „Az idei év remek volt, ezt az eredmények is tanúsítják, ezért ha bármikor is azon kapom magam, hogy túl sokat akarok kifacsarni egy helyzetből, vagy nagyon le akarom nyomni Danyiilt, visszalépek majd egyet, és megpróbálom az idei hozzáállást alkalmazni, mert az már bevált. Nem fogom félvállról venni Danyiilt ."

Bár Ricciardo az akkori bajnoki címvédőhöz szerződött, már az év elején kiderült, hogy az idei szezon a Mercedes sikertörténete lesz. Ricciardo így külső nyomás nélkül fejleszthette tudását, de szeretné, ha jövőre még jobb esélyekkel küzdhetne a győzelemért.

„Nagyon magabiztos vagyok a következő szezon előtt, valami jobbra számítok" – közölte. „A Mercedes sem fog egyhelyben állni, ezért szorítok azért, hogy mi többet javulunk, és közelebb kerülünk hozzájuk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!