Vágólapra másolva!
Nem kapta meg az elvárásainak megfelelő autót a Ferraritól, mondta egykori csapattársa. A spanyollal korábban együtt dolgozó Pat Symonds szerint a kétszeres világelső a bajnoki címei óta mindig rosszkor volt rossz helyen. 

Nem lepte meg egykori csapattársát, Felipe Massát, hogy Fernando Alonso is távozott a Ferraritól. A brazil versenyző már a Japán Nagydíjon viccelődött azzal kapcsolatban, hogy a spanyol hova igazol jövőre, így nem érte meglepetésként, hogy a McLarent választotta.

„Úgy láttuk, a Ferrari nem adta meg neki a legjobb autót, amire számított, de az is benne lehet a dologban, hogy nem segítette eléggé a Ferrarit a fejlődésben. Talán eljött számára az idő a váltásra. Azt nem tudom, hogy ezzel most rosszabb lesz-e a Ferrarinak vagy sem" – mondta Massa.

"Fernando talán a legjobb versenyző a mezőnyben, úgyhogy nem tudhatjuk, a Ferrari nélküle is előre tud-e majd lépni. Várnunk kell, aztán meglátjuk, de mindenképpen a legjobbakat kívánom a Ferrarinak" – tette hozzá.

Alonso mindig rosszkor volt rossz helyen? Forrás: AFP/Tom Gandolfini

Alonso legnagyobb sikereinek és az egyik legsúlyosabb csalási botránynak egyaránt a részese volt a Renault-nál Pat Symonds, a Williams jelenlegi technikai igazgatója. A brit szakember szerint Alonso helyes döntést hozott, amikor az átigazolásra voksolt.

„Nyilvánvalóan nem volt elégedett a Ferrarinál, és ha az ember nem boldog, akkor ideje továbblépnie" – nyilatkozta Symonds, aki 2005-ben és 2006-ban bajnoki címhez segítette a spanyolt. „Úgy tűnik, (azóta) mindig rosszkor volt rossz helyen, ami nagy kár. Hihetetlenül gyors srác."

Massának könnyebb Bottasszal

Noha Massa továbbra is jó viszonyt ápol Alonsóval, azt elismerte, hogy Valtteri Bottas kedvezőbb csapattárs számára, mert a vezetési stílusaik közelebb állnak egymáshoz, ami mindkettejük számára előnyösebb.

„Jól összeillünk, mert ami bevált nekem, az működött nála is, hiszen a vezetési stílusunk nem túlságosan különböző" – magyarázta. „Több versenyen is nagyon hasonló beállításokkal mentünk, így ha valami az én oldalamon, azt ő is láthatta, és ez fordítva is így volt."

"Fernando nagyon agresszív az autó elejével, talán jobban igénybe veszi az első abroncsokat, mint bárki más a Forma-1-ben. Azáltal viszont, hogy erőszakos, néha segíti az autó hátulját, ami bizonyos pályákon jól jön. Bottas viszont teljesen más stílusban vezet, mint ő."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!