Vágólapra másolva!
Csak néhány napig tartott a csalódottsága, és már a következő idényre koncentrál. A Toro Rosso újoncai szerint Hamilton a bajnokság esélyese, de Alonso a legjobb.

Nico Rosberg elárulta, már nem bánkódik a 2014-es világbajnoki cím elvesztése miatt, hiszen nem szokott sokáig rágódni az eredményein. A német az utolsó futamig esélyes volt a bajnoki címre, de végül bele kellett törődnie csapattársa, Lewis Hamilton győzelmébe, miután az idényzárón az autója is megadta magát.

Rosberg elmondta, a kudarc miatt érzett csalódottsága csak néhány napig tartott. „Szerencsére gyorsan elmúlt az érzés, de ez egyébként a sikereim esetén is így működik – néhány nap alatt túlteszem magam rajta" – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „Ilyenkor ez jó, a sikerek esetén azonban nem túl szerencsés, mert szeretném tovább élvezni a pillanatot. De mindig elég hamar elmúlik."

A német elismerte, tartott tőle, hogy a bajnoki cím elvesztése a téli szünetét is beárnyékolja majd. „Szerencsére könnyű volt kikapcsolnom, hiszen nem csak versenyzésből áll az élet" – mondta. „Ez most is bebizonyosodott, mert élveztem azokat a pillanatokat, amelyeket a családommal tölthettem. Ilyenkor azt is teljesen elfelejtjük, ha sikeresek voltunk, de azt is, ha valami nem jött össze."

Rosbergnek az a legfontosabb, hogy kihozza magából a legtöbbet Forrás: AFP

Rosberg úgy érzi, készen áll rá, hogy 2015-ben újra a világbajnoki címért harcoljon. „A legnagyobb és legfontosabb kihívás az lesz, hogy a legjobb formámat nyújtsam, és jobban vezessek, mint korábban bármikor" – jelentette ki. „A következő kihívás persze az lesz, hogy megpróbáljam legyőzni Lewist és az összes többi csapatot. Még fogalmunk sincs, hogy állunk az erősorrendben, erre még várnunk kell. Az viszont biztos, hogy nagyon erős alapokra építhetünk, ezért jó esélyünk lesz."

Hamilton a favorit

A legtöbben egyetértenek abban, hogy idén is a Mercedes lesz a bajnokság legnagyobb esélyese, ezért megint Hamilton és Rosberg között dőlhet el a cím sorsa. A Toro Rosso újonc versenyzői, Max Verstappen és Carlos Sainz úgy vélik, 2015 is a brit éve lehet.

„Hamilton. A Mercedesnek köszönhetően elképesztő autót vezethet" – nyilatkozta Max Verstappen az AS-nek, amikor megkérdezték, ki a bajnokság legnagyobb esélyese. Egyetértett vele Carlos Sainz is, és arról sem nyitottak vitát, hogy ki a jelenlegi mezőny legjobb versenyzője. Miután Verstappen Fernando Alonso nevét említette, Sainz is megerősítette a véleményét. „Természetesen Fernando" – vágta rá a kérdésre.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!