Vágólapra másolva!
Volt csapatfőnöke szerint a négyszeres világbajnokot kiábrándította a Forma-1 új iránya. Niki Lauda úgy véli, Vettel élete a Ferrarinál sem lesz könnyebb, az osztrák szerint akár négy évig is eltarthat, amíg a Scuderia visszatér az élre.

Nagy meglepetést okozott, amikor a tavalyi Japán Nagydíj reggelén a Red Bull bejelentette, hogy Sebastian Vettel elhagyja a csapatot, és 2015-től a Ferrari versenyzője lesz. A négyszeres világbajnok tavaly nem találta korábbi formáját, alulmaradt új csapattársával, Daniel Ricciardóval szemben, és a 2014-től érvényes technikai szabályokat is élesen kritizálta.

„Lehetett látni, hogy nem volt boldog” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, aki az évek során jól megismerte egykori versenyzőjét. „Feltette magának a kérdést, hogy ’valóban annyira élvezem ezt az egészet, mint amennyire gondolom?’ Olyan volt, mintha valaki elvette volna a játékait. A kiábrándulás fázisán ment keresztül a Forma-1 által vett irányvonal miatt.”

Vettel új motivációt keres a Ferrarinál Forrás: Ferrari

Bár Vettel tavaly még csak a 27. életévét töltötte be, Horner szerint a német pilóta fejében radikális gondolatok is megfordultak, mielőtt új lendületet próbált venni azáltal, hogy elfogadta a Ferrari ajánlatát, és gyerekkori példaképét, Michael Schumachert követve a szebb napokat megélt maranellói istállóhoz szerződött.

„Tavaly volt egy időszak, amikor azon gondolkodott, hogy kiszálljon-e vagy sem. Élvezi-e még eléggé, és akarja-e folytatni?”

Nem lesz könnyű dolga

Gerhard Berger néhány nappal ezelőtti nyilatkozatához hasonlóan honfitársa, Niki Lauda is úgy véli, nehéz időszak következik Vettel pályafutásában. A Mercedes csapat ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnöke szerint a visszatérés az élre „még a Ferrarinak is négy évbe telhet.”

„Sebastian érezni kezdi majd a nyomást a sajtó felől és politikai szempontból, ami kétszer olyan rossz, mint a Red Bullnál volt” – idézte az Auto Motor und Sport a háromszoros világbajnokot, aki versenyzőként és tanácsadóként is megfordult Maranellóban.

A Ferrari vezetői korábban elismerték, nem számítanak gyors sikerekre, de 2015 során fordítaniuk kell az istálló sorsán. John Elkann, a FIAT elnöke a Corriere dello Sport hasábjain kijelentette: Maranellóban mindenki „keményen dolgozik, hogy a Ferrari visszatérjen oda, ahol Jean Todt hagyott minket.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!