Vágólapra másolva!
A 2014-es idény közepén állítólag komoly ajánlatott tettek a Red Bull főnökének, de Helmut Marko szerint egy ideig még szóba sem kerülhet Horner átigazolása.

Német sajtóértesülések szerint a McLaren tavaly komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy megszerezzék a Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert. A McLarennél Martin Whitmarsh távozása óta hivatalosan senki nem tölti be a csapatfőnöki pozíciót, az istállót a cégcsoport vezérigazgatója, Ron Dennis és a versenyigazgató Eric Boullier irányítja.

Az f1-insider.com szerint a McLaren Hornert szerette volna csapatfőnöknek kinevezni, és a 2014-es idény közepén „komoly ajánlatot" tettek a Red Bull-lal négy világbajnoki címet bezsebelő britnek. Arról nincsenek információk, hogy Horner érkezése hogyan hatott volna Boullier pozíciójára, de elképzelhető, hogy ketten irányították volna a csapatot.

Hornert nem lehet elcsábítani a Red Bulltól Forrás: AFP

A McLaren és Horner között azonban nem kezdődtek komolyabb tárgyalások, a Red Bull-tanácsadó Helmut Marko szerint azért, mert a britet sziklaszilárd szerződés köti jelenlegi csapatához. „Hornernek hosszútávú szerződése van velünk. Senki nem is gondolhat arra, hogy komoly ajánlatot tesz neki, vagy megpróbálja átcsábítani" – jelentette ki Marko.

A Red Bullt rendkívül fiatalon az F1 egyik legsikeresebb csapatává tevő Horner szolgálatáért 2013-ban már a Ferrari is bejelentkezett, azonban sem őt, sem az osztrákok főtervezőjét, Adrian Newey-t nem sikerült megszerezniük.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!