Vágólapra másolva!
Az FW37 jerezi bemutatója kapcsán a csapat összes tagja bizakodóan nyilatkozott, Bottas már kifejezetten az első győzelem megszerzését tűzte ki célul.

Habár a Williamsnek nincsenek illúzió afelől, hogy a tavaly megszerzett konstruktőri 3. helyről nehéz lesz még följebb lépniük, mégis pontosan ez a céljuk az új FW37-tel, amelyet nyilvánosan az első előszezoni tesztnap reggelén, Jerezben lepleztek le. Korábban csak számítógépes grafikákat mutattak az autóról.

„Egy olyan erős idény után, mint amilyen a 2014-es volt számunkra, szeretnénk még közelebb kerülni a rajtrács elejéhez" – ismerte el a csapatfőnök, Frank Williams. „A 9. helyről előrelépni a harmadikra kemény kihívás volt, de mostantól az összes többi lépés még nehezebb lesz. Bízom benne, hogy ennek a csapatnak megvan mindene, beleértve a megfelelő embereket is, hogy képes legyen megtenni őket."

A Williams 25 éves finn versenyzője, Vallteri Bottas tavaly hat dobogós helyet szerzett, így nem titkolja, hogy az idén még többre vágyik. „Komoly elvárásokkal jár, hogy tavaly a 3. helyen végeztünk a konstruktőri bajnokságban" – ismerte el. „A szezon nagy részében a miénk volt a második leggyorsabb autó, és az idén minden lehetőséget szeretnénk kihasználni arra, hogy az élen harcolhassunk. Miután 2014-ben megszereztem az első dobogós helyezésemet, most az első győzelmemet is be szeretném biztosítani."

A Williams FW37 Jerezben - katt a galériához! Forrás: Williams

Felipe Massa, aki tavaly csak kétszer végzett a legjobb három között, szintén ki akarja használni a Williams lendületét. „Ez a csapat rengeteget változott az elmúlt tizenkét hónapban, és mindenki számára egyértelmű, hogy jó irányba halad" – vélte. „Az FW36 egyik legizgalmasabb vonása az volt, hogy hatékonyan tudtuk fejleszteni, és mindenki rendkívül keményen dolgozott, hogy versenyről versenyre gyorsabbá váljon. Remélem, az idei autónk is ennyire lenyűgöző lesz."

A helyettes csapatfőnök, Claire Williams ugyanakkor figyelmeztetett rá, hogy a Jerezben leleplezett, Mercedes-motoros FW37 még „távolról sem a végtermék", vagyis a szezon végéig intenzíven fejleszteni fogják. „Rengeteg dolgunk lesz, hogy folyamatosan javítsuk a teljesítményünket" – mondta. „Abszolút megbízom a körülöttem dolgozó csapatban és a 2015-ös felállásunkban, hogy a 2015-ös évet is izgalmassá teszik a Williams számára."

A Williams programja az első tesztnap reggelén késedelmet szenvedett: a technikai ellenőrzések miatt két óra után Bottas még nem tudott kihajtani a garázsból, pedig Nico Rosberg a Mercedesszel már 30 kört megtett.

A mai tesztnapról készülő egész napos élő tudósításunk itt érhető el.

Az eddig látott 2015-ös autók:

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!