Vágólapra másolva!
A csapat speciális festéssel kezdi meg az RB11 tesztelését Jerezben, hogy az ellenfelek nehezebben szúrhassák ki rajta az érdekes részleteket.

A Red Bull rendhagyó külsővel mutatta be 2015-ös versenyautóját Jerezben, ahol a Forma-1-es csapatok vasárnap megkezdték a tesztelést a március közepén kezdődő szezonra. Az RB11-et a közúti prototípusok esetében használt fekete-fehér csíkozáshoz hasonlító festéssel küldték pályára, hogy az ellenfelek nehezebben tudják kivenni rajta az érdekes technikai részleteket. Ez a minta csak az előszezonban marad az autón.

Csak a teszteléshez használják a rejtőszínt Forrás: Red Bull

Annyi azonban így is látszik, hogy az autó orrán – más csapatokkal, például a Ferrarival, a Mercedesszel és a Toro Rossóval ellentétben – az új szabályok ellenére is meghagytak egy rövid, szögletes nyúlványt. Daniel Ricciardo, akihez az idén a Toro Rossótól előléptetett Danyiil Kvjat csatlakozik a Ferrarihoz távozott Sebastian Vettel helyett, negyed 10 körül már ki is vitte a pályára az RB11-et.

A mai tesztnapról készülő egész napos élő tudósításunk itt érhető el.

Az eddig látott 2015-ös autók:

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!