Vágólapra másolva!
A 15 éves Mick Schumachert az a csapat szerződtette le az új formaautós bajnokságba, amellyel Max Verstappen szerepelt tavaly az F3-ban. Az istálló főnöke a tesztek alapján sikeres idényre számít.

Michael Schumacher 15 éves fia, Mick egy sikeres gokartos év után formaautókra vált 2015-ben, miután az újonnan alakult ADAC Forma-4-es bajnokság egyik csapata hivatalosan is bejelentette a szerződtetését.

Schumacher a Van Amersfoort Racing színeiben fog indulni a Tatuus-Abarth autókat használó német bajnokságban. Ennél az istállónál versenyzett tavaly a Forma-3-as Európa-bajnokságban Max Verstappen is, aki idén már a Forma-1-ben debütálhat 17 évesen.

Schumacher, aki a feltűnés elkerülése végett Mick Juniorként, vagy édesanyja leánykori nevét használva Mick Betsch-ként indult az eddigi versenyein, az elmúlt években gokarttal ért el egyre komolyabb sikereket. Tavaly a CIK-FIA KF-Junior kategóriában 2. lett az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is, mindkétszer a brit Enaam Ahmed utasította maga mögé.

Mick Schumacher gokarttal már bizonyította a tehetségét Forrás: AFP

Az ifjabbik Schumacher decemberben már kipróbálhatta az új Forma-4-es autót Valenciában, és a teljesítményével meggyőzte a csapatfőnök Frits van Amersfoortot. „A teszteket láthattuk, mire képes, és ezek alapján sikeres szezonra számítunk" – mondta a holland. „Az elmúlt években már hagyománnyá vált nálunk, hogy a német junior gokartbajnokság második helyezettjének felajánlunk egy tesztet a szimulátorunkban – tavaly ősszel Mick Schumacherrel is így kerültünk kapcsolatba."

„Egy teljes napot töltött a szimulátorban a főhadiszállásunkon Hollandiában, majd a valenciai teszten is megfigyelhettük. Végül megegyeztünk, hogy idén együtt versenyzünk az ADAC Forma-4-es bajnokságban" – tette hozzá a csapatfőnök.

A Forma-4-es idény április végén indul majd, addigra Schumacher betölti a 16. életévét. Érdekesség, hogy a holland csapat egyik ellenfele az a Mücke Motorsport lesz, amelynek működtetésében Mick nagybátyja, Ralf Schumacher is komoly szerepet vállal.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!