Vágólapra másolva!
Előkerült egy 2013-as levél, amelyet Bernie Ecclestone küldött a kis csapat főnökének, és amelyben arra figyelmezteti, hogy jól válogassa meg, kinek ad belépőt a rajtrácsra.

A Twitteren érdekes levél került elő, amely ritka bepillantást enged a Forma-1 nagyura, Bernie Ecclestone gondolkodásába. A 2013-as dokumentumot Richard St. Clair Quentin osztotta meg, aki az akkor a Caterhamet is támogató Dell szponzorációs és marketingfőnökeként került kapcsolatba a sporttal.

Az emailben Ecclestone arra figyelmezteti a tavaly már csődbement Caterham főnökét, a ma már ismét a Renault-nál dolgozó Cyril Abiteboult, hogy körültekintően válogassa meg, kinek ad belépőt a rajtrácsra a nagydíjak előtt.

A finoman ironikus stílus jellemző Ecclestone-ra, aki egyszerűen csak „Bernie-ként" szignálta a levelet. „Hadd emlékeztesselek arra, hogy a rajtrácsra szóló belépőket hírességeknek vagy fontos embereknek kell kiosztani, illetve, mint mindig, igazán szemrevaló hölgyeknek. Ez nem annyira sportszakmai kérdés, hanem inkább a Forma-1 showbiznisz részéhez tartozik" – írta Ecclestone Abiteboulnak, aki ezen a téren valószínűleg tapasztalatlannak számított, mert 2012 novemberében nevezték ki a Caterham élére.

A rajtrácsra egyébként tényleg nagyon kevesen mehetnek föl, hogy az autók felkészítésén dolgozó szerelőket ne akadályozzák; a paddockbelépővel rendelkező fotósok és újságírók közül is csak azok kapnak rá lehetőséget, akiknek a munkája ezt kifejezetten indokolja.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!