Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő szerint kemény munka eredménye, hogy a Mercedes jelenleg kiemelkedik az F1-es mezőnyből, erre pedig büszkék lehetnek, mert azonos feltételek mellett érték el a sikert.

Lewis Hamilton nem tartja megalapozottnak a Red Bull, azon belül a csapatvezető, Christian Horner kritikáit a Forma-1 jelenlegi erőviszonyaival, konkrétan a Mercedes fölényével kapcsolatban. A brit menedzser szabályváltozásokat követelt az FIA-tól, mert szerinte az Ezüstnyilak győzelmi sorozata árt a sportágnak, és a Red Bull sikerei idején őket is folyamatosan gátolták a változó regulák.

„Elég viccesnek találom” – mondta Horner nyilatkozatával kapcsolatban Hamilton. „Ez egy érdekes vélemény olyasvalakitől, akinek rengeteg sikerben volt része. Azt se felejtsük el, hogy még csak egy verseny telt el, szóval megmosolyogtató, hogy már most ilyeneket mondogat.”

„Számomra elég nagy lépés volt, hogy ehhez a csapathoz jöttem, holott sok évig elég gyengén teljesítettek. Nem voltak olyan sikeresek, mint a többiek, de egy alkalommal sem panaszkodtak másokra azzal a céllal, hogy kiegyenlítsenek bármit is. Egyszerűen, keményen dolgoztak.”

A címvédő Hamilton az idei első versenyt is nyerte Forrás: Daimler

Hamilton 2012 végén döntött úgy, hogy a következő szezont a McLaren után a Mercedesnél kezdi meg. A a németek gyári csapatának eredményei rögtön javulni kezdtek. A brit pilóta szerint nincs titok a jelenlegi helyzetben, szerinte csak a befektetett munka térül meg.

„Amikor idejöttem, láttam a csapat által tett előrelépéseket, és most mi vagyunk a legjobbak. Csodás munkát végeztek. Ez nem csak azon múlik, hogy én megérkeztem, hanem ezer ember munkájának eredménye két gyárban, ahol éjt nappallá téve dolgoznak a legjobb autó megépítésének érdekében.”

„Mi ezt sikeresen megvalósítottuk úgy, hogy mindenki számára azonos szabályok voltak, és általánosságban az erőforrásaink is megegyeznek azzal, ami a többi élcsapat számára adott. Vicces ez az egész helyzet.”

A múlt héten Bernie Ecclestone egy nyilatkozatában azt sugallta, hogy a Mercedes hamarabb tudhatott a jelenlegi motorszabályokról az ellenfeleknél, ezt viszont a csapat egy rajongó kérdésére határozottan cáfolta a Twitteren.

Ricciardo kis lépésekre számít

Miközben főnökei egyszerre támadtak mindenkit, akit összefüggésbe tudtak hozni a jelenlegi erőviszonyokkal, Daniel Ricciardo, a Red Bull pilótája nem folyt bele az adok-kapok jellegű szóváltásba. Az ausztrál pilóta szerint eltart majd egy ideig, mire ismét versenyképesek lesznek.

„Tavaly elég sok új alkatrészt próbáltunk ki az új technikai csomaggal, de nem igazán tudunk nagy lépéseket tenni, és közben megbízni az új elemekben, legalábbis jelenleg nem. Most inkább egy lépést hátrálunk, hogy aztán kettőt lépjünk előre” – mondta sejtelmesen.

Ricciardo sok műszaki nehézséggel küszködött hazai versenyén, ezért reméli, hogy Malajziában már jobb lesz a helyzet, bár így sem biztos benne, hogy akár a Mercedes üldözőivel felveheti a versenyt.

„Úgy tűnik, néhány dolgot megoldottunk, úgyhogy remélhetőleg közelebb lehetünk hozzájuk” – mondta. „Nagyon szeretném azt mondani, hogy ott leszünk a Williams és a Ferrari nyakában, de… Hát, elképzelhető, de azért egyelőre apránként próbálunk haladni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!