Vágólapra másolva!
Jól sikerült a pénteki edzésnap Malajziában a Ferrari számára, bár mindkét versenyzőjük tudott volna jobb köröket is futni. A technikai igazgatójuk azt reméli, hogy megszorongathatják a Mercedest.

A pénteki szabadedzések után úgy tűnik, Kimi Räikkönen lehet a Mercedesek első számú kihívója a Malajziai Nagydíjon, miután mindkét tréningen a 2. helyen végzett, délután Nico Rosberget is megelőzve. Noha Lewis Hamilton sok időt vesztett műszaki hibák miatt, figyelemreméltó, hogy Räikkönen hátránya kevesebb, mint 4 tizedmásodperc volt, és úgy véli, tudott volna ennél jobbat is menni.

„Ma mindent elvégeztünk, amit szerettünk volna. Délelőtt jobbnak éreztem az autót, később már trükkösebbnek bizonyult. Akadt némi gondunk a kigyorsítással, és a szél, valamint a forróság is nehézséget jelentett, a köridők viszont így sem alakultak olyan rosszul” – foglalta össze.

„Balszerencsémre pont jött egy piros zászló, amikor új lágy gumikon mentem ki a pályára. Az autó még nem tökéletes, de biztos vagyok benne, hogy holnapra javíthatunk rajta. A beállítások terén vár még ránk munka, de mindent beleadunk, aztán meglátjuk, hol lyukadunk ki az időmérőn.”

Kimi Räikkönen Szepangban Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Sebastian Vettelnek nem volt ennyire sima napja, de ő is „tisztességesnek” nevezte a pénteket Malajziában. A négyszeres világbajnok az első szabadedzésen sokáig a bokszban várakozott, a másodikon pedig egy megpördülés húzta keresztül a számításait.

„A levegő forró, a pálya csúszós, ami megnehezíti az autó és a gumik működését. Nem vagyok teljesen elégedett magammal, mert túl keményen nyomtam a gázt, ami nem jött be, és megpördültem” – ismerte el a német.

„Viszont ha választani kell egy napot, amikor az ember új dolgokat próbál ki, akkor az a péntek legyen. Szoros csata lesz köztünk, a Williams, sőt talán a Red Bull között is. A Mercedesnek nem volt sima napja, de így is nagyon erősek, nekünk viszont magunkkal kell foglalkoznunk.”

James Allison, a Ferrari technikai igazgatója is osztozott versenyzői lelkesedésében a pénteki nap végén. Räikkönen teljesítményével kapcsolatban megjegyezte, hogy „az autó jól megy, és ő is”, Vettel eredményei esetében pedig rámutatott, hogy a legjobb idejét a keményebb keveréken futotta, míg Räikkönen használt lágyakon.

A brit mérnök azt mondta, „remek lenne, ha a (Mercedes) érezné, hogy utánuk loholunk, vagy esetleg egy ideig eléjük is kerülhetnénk”, majd hozzátette: „Jó lenne egy tiszta időmérőt futni, aztán meglátjuk, mire lehetünk képesek.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!