Vágólapra másolva!
A spanyol vicces kedvében volt a bahreini időmérő után, amelyen először juttatta be a McLaren-Hondát a második etapba, de a pontszerzésben nem hisz. Button sem keseredett el túlzottan.

A McLaren-Honda számára felemásan alakult a Bahreini Nagydíj időmérő edzése: míg Jenson Button vesszőfutása folytatódott, amikor az autója a hétvége folyamán már harmadszor robbant le a Q1-ben, Fernando Alonsónak az idén először sikerült a Q2-be repítenie a csapatot.

Ő végül a 14. helyen kötött ki, 4 tizeddel maradva le az utolsó továbbjutótól, Carlos Sainztól. „Szomorú, hogy boldogok vagyunk, amiért bekerültünk a Q2-be" – viccelődött Alonso. „A pontszerzésre nagyobb az esélyünk, ha közelebb vagyunk a többiekhez, de azt hiszem, ehhez még mindig hiányzik valami."

A spanyol elismerte, hogy „normális körülmények között" a McLarennek nem fognak jutni pontok, mégis optimista, mert úgy érzi, a csapat fejlesztései beválnak. „Minden működik, amit felteszünk az autónkra. Mielőtt futni kezdünk, meg kell tanulnunk járni" – mutatott rá. „Lépésről lépésre haladunk, de afelől nincsenek kétségeim, hogy a helyes irányba haladunk."

A McLaren az idén először jutott be a Q2-be Forrás: McLaren

Button a rajtrács legvégéről lesz kénytelen nekivágni a Bahreini Nagydíjnak, ennek ellenére ő is pozitívan áll hozzá a McLaren fejlődéséhez. „Számunkra komoly előrelépés, hogy Fernando bejutott a Q2-be" – vélte. „Fejlődünk, úgyhogy van okunk bizakodni. Csak bosszantó, amikor az időmérőn egyetlen kört sem tehetünk meg."

Button szerint a McLaren hasonló körülmények között állt meg a Q1 elején, mint a péntek délutáni szabadedzésen, amikor elektromos gondok kényszerítették a pálya szélére. „A harmadik szabadedzés meglepően jól alakult" – mondta. „Miután tegnap alig töltöttem időt a pályán, az időmérőt bizakodva vártuk, de aztán a péntekihez hasonló történt, vagyis hirtelen minden lekapcsolt, és egy nagy csattanást hallottam."

„Valószínűleg azonban így is kevesebb gondunk van, mint egy bizonyos másik motorgyártónak, amely már egy évnyi tapasztalatokkal rendelkezik (a turbókról)" – tette hozzá Button a Renault-ra célozva. „Ezen a hétvégén valahogy minden a nyakunkba szakadt, a lényeg mégis az, hogy fejlődünk."

Button azt állította, mivel számítottak a nehéz kezdetre, „így is több pozitívumot tapasztaltunk a szezonnak ebben a szakaszában, mint vártuk. Szóval nem olyan vészes a helyzet."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!