Vágólapra másolva!
A mexikói versenyzőt frusztrálja, hogy még soha nem kapott igazán gyors autót az F1-es pályafutása során.

Sergio Péreznek ez az ötödik szezonja a Forma-1-ben, s bár 2013-ban versenyzett a McLarennél is, eddigi négy dobogós helyezését kisebb csapatokkal, a Sauberrel illetve a Force Indiával szerezte. Jelenleg is az utóbbinál dolgozik, és az idény a télen elszenvedett késedelem miatt döcögősen kezdődött számukra, csak a többiek által elhullajtott pontok felcsipegetésére van reális esélyük.

Pérez úgy érzi, az állandó technikai hátrány miatt nem tudja megcsillogtatni a valódi képességeit. „Versenyzőként borzasztóan frusztráló a tudat, hogy a megfelelő autóval a győzelemre is képes lennék" – mondta. „Biztosra veszem, hogy ha jó autóm lenne, futamokat nyernék, és a világbajnoki címért is tudnék harcolni."

„Az F1-ben töltött öt évem alatt soha nem kaptam győztes autót, de még olyat sem, amely elég jó lett volna a dobogóhoz, mégis négyszer feljutottam rá" – tette hozzá. „Vannak, akik gyorsan elérnek a csúcsra. Ez másoknak tovább tart, én azonban remélem, hogy megcsillogtathatom a tehetségemet – akár ezzel az autóval, akár egy másikkal –, ami megnyitja előttem az F1 csúcsára vezető utat."

Pérez úgy érzi, a középmezőnyben nehéz magára irányítania a figyelmet Forrás: Sahara Force India

Pérez a Force India nehézségei ellenére már kétszer pontot szerzett az idén, és ugyancsak kétszer nagy becsben tartott csapattársa, Nico Hülkenberg előtt ért célba. Legutóbb, Bahreinben ismét megmutatkoztak a gumik menedzselésével kapcsolatos képességei, amikor két kerékcserével tudta teljesíteni a távot, míg Hülkenberg háromszor állt ki. Egy ilyen teljesítménnyel azonban Pérez szerint nehéz felkelteni a közönség figyelmét.

„Nem könnyű elmagyarázni az embereknek, hogy milyen csodálatos versenyed volt, ha a 9-10. helyen értél célba" – mondta. „Pedig ha 2 tizeddel gyorsabb vagy, mint a csapattársad, aki egyike a világ legjobbjainak, és a verseny végén 15 másodperccel előtte érsz célba, akkor kiváló munkát végeztél. Ezt azonban kívülről nehéz megítélni."

Pérez 2013-ban versenyzett a McLarennél, de a pontok számában 49:73-ra kikapott csapattársától, Jensom Buttontól, és a szezon végén menesztették Kevin Magnussen kedvéért.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!