Vágólapra másolva!
A Scuderia jövőre még megtarthatja Räikkönent, 2017-ben viszont elképzelhető, hogy egy másik finn lesz Vettel csapattársa.

Mivel Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása továbbra sincs aláírva és bejelentve, egyelőre nem tűntek el nyomtalanul azok a feltételezések, amelyek korábban a Ferrarival is hírbe hozták a világbajnoki címvédőt.

Hamilton állítólag egy új LaFerrari sportautót rendelt magának, és német sajtóértesülések szerint az olaszok foglalkoztak is az elcsábításának gondolatával, de úgy tudni, a Daimler és a FIAT-Chrysler vezetői megállapodtak, hogy a Scuderia nem tesz neki ajánlatot. A Ferrari ezúttal cáfolta is, hogy érdeklődnek Hamilton szolgálatai iránt.

Räikkönen a 2016-os átigazolási piac kulcsfigurája, de valószínűleg nem indít el lavinát Forrás: Farkas Péter (Origo)

„Miért lenne szükségem Lewis Hamiltonra, amikor van már egy olyan nehézsúlyú pilótám, mint Vettel?” – tette fel a kérdést Maurizio Arrivabene, az olaszok csapatfőnöke a Bild am Sonntagnak. „Inkább egy fiatal, tehetséges pilótát választanék, hogy Sebastian társa legyen.”

A Ferrari egyik ülése elvben felszabadul a következő szezonra, de Arrivabene kijelentette, hogy megtartaná Kimi Räikkönent, amennyiben továbbra is képes az idén javuló formáját nyújtani. Éppen ezért egyelőre nyitva hagyja a szerződéshosszabbítás kérdését, hogy nyomást gyakoroljon a 2007-es világbajnokra.

„Amennyiben a továbbiak során is így folytatja, egy további évre hosszabbítunk vele” – jelentette ki Arrivabene, aki a finn tempója mellett a csapat moráljára kifejtett hatását is elismerte. „A teljesítmény önmagában egy dolog, de az is tetszik, ahogy együttműködik Sebbel. Néha még együtt is utaznak, ilyen szempontok is befolyásolják a döntést.”

Bottas már csomagol?

Az olasz sajtó közben megszellőztette, hogy Valtteri Bottas lehet honfitársa utódja a Scuderiánál, de Finnországból rögtön cáfolat is érkezett, amely arra alapul, hogy a Ferrarinak 2016-ra opciója van Räikkönen szolgálataira, a Williamsnél pedig ugyanez a helyzet Bottasszal kapcsolatban.

Egyesek viszont tudni vélik, hogy Bottas a Ferrarival is kötött valamilyen jellegű előszerződést, és elképzelhető, hogy már mindkét fél 2017-re készül. „Megígértem önöknek az előszezon során, hogy nem fogok hazudni” – mondta Arrivabene újságíróknak. „Ez viszont egy olyan kérdés, amire túl korai lenne pontos választ adnom.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!