Vágólapra másolva!
Szeretne végre élcsapatban versenyezni, ezért az összes lehetőségét megfontolja majd, mielőtt dönt a folytatásról. Bízik benne, hogy ha mindig kihozza magából a maximumot, előbb-utóbb jó helyre kerül.

Nico Hülkenberg a 2010 óta tartó Forma-1-es pályafutása során még a dobogóra sem állhatott fel, pedig sokak szerint megérdemelné, hogy egy élcsapatban is bizonyítsa a tehetségét. A német az utóbbi hetekben egy sikeres szériát tudhat maga mögött: a legutóbbi két Forma-1-es versenyén erős pontszerző helyen ért célba a Force Indiával, közben pedig megnyerte a legendás Le Mans-i 24 órás versenyt.

Hülkenberg az utóbbi időben mutatott teljesítményével ismét a figyelem középpontjába került, és egyes források már a Kimi Räikkönen jövőjét fontolgató Ferrarival is kapcsolatba hozták a nevét. A német már két évvel ezelőtt is közel járt egy ferraris szerződéshez, ezért nem lepődött meg a híreszteléseken, de tisztában van vele, hogy az olaszok listáján valószínűleg több név is szerepel.

Hülkenbergnek egyelőre a Force Indiával kell bizonyítania Forrás: AFP

Bár elmondása szerint jól érzi magát a Force Indiánál, Hülkenberg nem titkolja, hogy a lehető legjobb ülést szeretné megszerezni a következő idényre. „Attól függ, milyen ajánlatokat kapok" – válaszolta, amikor arról kérdezték, szeretne-e maradni jelenlegi csapatánál. „Természetesen figyelemmel követem, mik a lehetőségeim. Mindig figyeljük a piacot, és megnézzük, hol vannak elérhető helyek – butaság lenne, ha nem így tennénk."

Hülkenberg tudja, nem csak rajta múlik, hogy leigazolja-e egy élcsapat, de egyelőre csak a saját munkájára koncentrál. „Nyugodt vagyok" – nyilatkozta Silverstone-ban. „Az a legfontosabb, hogy továbbra is jól teljesítsek, és minden hétvégén 100 százalékos teljesítményt nyújtsak. Ez a legtöbb, amit tehetek, a többi majd magától megoldódik."

„Tudom, hogy nem az én kezemben van az irányítás, és más tényezők is közrejátszhatnak a jövőm alakulásában. De még korai lenne emiatt aggódni" – tette hozzá. „Most a jelenlegi csapatommal is elégedett vagyok, de folyamatosan küzdeni fogok azért, hogy előrébb kerüljek a tabellán."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!