Vágólapra másolva!
A Ferrarik a Brit Nagydíj pénteki edzésnapján megelőzték Hamiltont, de a német versenyző szerint a Mercedes szombatra többet fog gyorsulni, mint ők.

A Ferrari erősen kezdte a Brit Nagydíj hétvégéjét: Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel a péntek délutáni szabadedzést a 2-3. helyen zárták, csupán 3 tizedmásodperces hátránnyal. Mindketten megelőzték az autójával küszködő Lewis Hamiltont, bár a napi összesítésben mögötte végeztek.

Habár biztatónak tartja a nyitónapot, Vettel nem hiszi, hogy a Ferrari valóban ennyire közel van a Mercedeshez. „Gőzöm sincs, mi történt velük" – mondta. „Szerintem reggel és a hosszú etapokon láttuk az igazi tempójukat, vagyis úgyis gyorsak lesznek. Ha mégsem, az meglepetés lesz. Örülni fogunk, ha holnap meg tudjuk ismételni ezt a teljesítményt."

Vettel elég sok időt töltött a garázsban a nap folyamán Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Vettel viszonylag sok időt töltött a garázsban a nap folyamán, de azt állította, az autójával nem volt semmilyen gond. „Többé-kevésbé befejeztünk mindent, amit elterveztünk" – tette hozzá. „Az autóval érzésre még nem vagyok tökéletesen elégedett, de azt hiszem, holnapra mindenképpen előreléphetünk vele."

„Ma kipróbáltunk pár dolgot. Ezekről ki kell derítenünk, hogy melyik vált be, és holnap csak azokat kell bevetnünk újra."

Räikkönennek, aki a többséggel ellentétben két gyors kört tudott futni a lágyabb, azaz közepes gumikon, elsősorban a másik keverékkel gyűlt meg a baja. „A keményekkel nagyon nehezen boldogultam, legalábbis a délutáni szettemmel" – magyarázta. „A közepesek rendben voltak, egy körre biztosan."

„Még bőven akad dolgunk. Az edzés elég zűrzavarosan alakult a kemény gumikkal kapcsolatos gondjaink miatt, de még csak péntek van, úgyhogy ezeket van időnk megoldani."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!