Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint „nem józan észre vall” a két Lotus ütközése a Brit Nagydíj rajtja után, de az enstone-iak szerint Daniel Ricciardo a hibás a három autó kiesését okozó balesetért. A büntetést mindenki megúszta.

Rögtön a rajt után kiesett a Brit Nagydíjról a hazai pályán szereplő Jenson Button, akit csapattársa, Fernando Alonso ütött ki a versenyből, miközben próbálta elkerülni a két összeütköző Lotust. Pastor Maldonado és Romain Grosjean szintén feladta a küzdelmet, de az utóbbi azt mondta, a hátulról érkező Daniel Ricciardo a felelős azért, hogy nem tudták folytatni a futamot.

„Daniel azt gondolhatta, hogy a fékjei és a gumijai jobban lelassítják majd, de a végeredmény az lett, hogy Pastor és az én versenyem is véget ért” – mondta Grosjean. „Senki sem szeret így befejezni egy nagydíjat, hiszen rengeteg erőfeszítésbe kerül felkészíteni az autókat.” Nick Chester, a Lotus technikai igazgatója „túlbuzgónak” nevezte az ausztrál manőverét.

Grosjean itt még nem sejtette, milyen gyorsan véget ér a versenye Forrás: Lotus F1 Team

Ricciardo nem kommentálta, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner pedig a sportfelügyelőkkel egyetértve versenybalesetnek minősítette a történteket. Így végül senkit sem tettek felelőssé az incidens miatt, maradt csupán a bosszússág, amiből a végül pontszerző Fernando Alonsónak is kijutott. „Hihetetlen volt a rajt, különösen a 3-as kanyar. A két Lotus sokkal agresszívebb volt a kelleténél” – jelentette ki a spanyol.

„Egymással harcolva nagyon későn fékeztek. Összeértek, én pedig megpróbáltam elkerülni őket, de közben megcsúsztam, és nekiütköztem Jenson autójának. Egy McLaren és mindkét Lotus kiesett, ez semmiképpen sem vall józan észre” – foglalta össze a kétszeres világbajnok, aki egy új orrkúppal folytatni tudta a versenyt.

Button viszont kiesett. „A becsapódástól egyszerűen leállt a motorom, úgyhogy nem tudtam folytatni" - mondta

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!