Vettel is lőtávolságban volt Kvjattól

Forma-1, Danyiil Kvjat, Red Bull Racing, Brit Nagydíj
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 05: Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing makes a pit stop during the Formula One Grand Prix of Great Britain at Silverstone Circuit on July 5, 2015 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150705-00203 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Christian Horner nem neheztel Kvjatra, miután az orosz megpördült a második kerékcseréje előtt. Szerinte azért vesztette el esélyét a dobogóra, mert túl későn hívták ki az eső érkezésekor. Ricciardót a Renault elektromos rendszerének hibája állította félre.

Már a szombati időmérő után is Danyiil Kvjat sikerében bíztak a Red Bullnál, és a fiatal orosz nem okozott csalódást csapatának a Brit Nagydíjon. A 7. helyről rajtolva végig jó tempóban, a Ferrarikkal lépést tartva küzdött a helyezésekért, és végül az esőben rossz taktikát választó Kimi Räikkönen elé tudott kerülni, sőt csaknem a lelassuló Valtteri Bottast is utolérte.

„Nagyon ütőképesek voltunk ma, igazán élvezetes verseny volt ez, az esőben némi őrültséggel. Jól éreztem magam, és a csapat is remek munkát végzett, az autó remekül viselkedett. A további versenyeken előrelépésre törekszünk” – foglalta össze a történteket Kvjat, miután a műszaki hiba miatt kieső csapattársával ellentétben újabb pontokat szerzett Silverstone-ban. Ricciardo sorsa már a rajtnál megpecsételődött, majd egy elektromos hiba miatt először visszaesett, aztán feladta a futamot.

Kvjat a második kerékcseréig üldözte Vettelt Forrás: Getty Images/Mark Thompson

„A 7-es kanyarba hajtva érezhető volt, hogy a motor veszít az erejéből. Pár körig még megpróbáltam folytatni, hátha megoldódik a dolog, még újraindítani is próbáltuk a motort a bokszban, sajnos azonban nem jártunk sikerrel” – szomorkodott. „Az elmúlt futamokon a szerencse nem volt kegyes hozzánk, de ilyen a versenyzés. Most van némi időnk felkészülni Magyarországra, ami kicsit reményt kelthet, mert az a pálya jobban fekszik nekünk.”

Ricciardo már a rajt után összeakadt Romain Grosjean autójával, amiért a vetélytársai őt hibáztatták, de a csapatfőnök, Christian Horner szerint egyszerű versenybaleset történt. Ő kiemelte Kvjat vasárnapi teljesítményét, és elismerte, hogy akár jobban is szerepelhettek volna. „Ha hamarabb kihozzuk őt a bokszba, amikor Sebastian (Vettellel) csatázik, talán még a dobogóért is küzdhetett volna. Bár megpördült a bokszba bevezető körén, így is jól teljesített” – mondta Kvjatról.

Míg az orosz ismét pontokat szerzett, Ricciardo megint a sokat szidott Renault erőforrás miatt volt kénytelen kiállni. A francia gyártó részéről Thierry Salvi elmondta, hogy az elektromos hiba a kinetikus és a termikus energiavisszanyerő-rendszert érintette, és többszöri újraindítással sem tudták orvosolni, a pontos okát viszont egyelőre vizsgálják.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!