Vágólapra másolva!
A Brit Nagydíjon nem volt jó az autójuk tempója, de Maurizio Arrivabene szerint csupán a pálya nem feküdt az SF15-T-nek. A Ferrari kis lépésekben fejleszti az autót, a barcelonaihoz hasonló nagy csomagok nem várhatók. Nehézségekre számítanak a gyors pályákon.

Silverstone-ban ismét elmaradt a Ferrari teljesítménye a várakozásoktól, és nemcsak a Mercedes, ezúttal a Williams tempója is jobbnak bizonyult az övéknél, ráadásul a Red Bull sem volt sokkal lassabb náluk. Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke úgy véli, nem a fejlesztéseikkel van gond, és a Barcelonában bevetett aerodinamikai csomagtól eltekintve nem is nagyobb lépésekben próbálják javítani az SF15-T tulajdonságait.

„Az autóval kapcsolatos fejlesztéseink normális ütemben zajlanak, és ahogy ezt már sokszor elmondtam, az egész év során tartanak” – jelentette ki az olasz. „Ez nem úgy működik, hogy hirtelen egy csomó mindent felszerelünk az autóra. Fontos, hogy tízezer apróság helyett csak bizonyos elemek kerüljenek fel rá, így lemérhetjük, hogy előrelépést jelentenek-e. Egyébként elvesztenénk a fonalat.”

Arrivabene szerint a Ferrari kis lépéseket tervez Forrás: Ferrari

Bár Sebastian Vettel egy tökéletes ütemben végrehajtott kerékcserének köszönhetően át tudta ugrani a Williamseket, és ismét dobogóra állhatott, a Ferrari a Malajziai Nagydíjon tapasztalt kánikula kivételével nem igazán tudta megszorongatni a Mercedest az idén. Arrivabene úgy látja, a következő versenyeken sem feltétlenül ők lesznek az esélyesek.

„Ha megnézzük Barcelonát, ott nagyjából hasonló volt a helyzet” – utalt Vettel 45 másodperces hátrányára a győztes Nico Rosberg mögött. „A gyors pályák nem kedveznek nekünk, és akadnak még helyszínek, ahol küszködni fogunk. Nem keresek kifogásokat, ezt már Ausztriában is elmondtam. Azt szeretném, ha az embereim a gyenge pontjainkra koncentrálnának, ahelyett, hogy az erősségeinket keresnék” – közölte.

A világbajnokság két és fél hét múlva folytatódik a Hungaroringen, amely várhatóan jobban illik majd a Ferrarihoz.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!