Vágólapra másolva!
A Scuderia csapatfőnöke az ő számlájára írta a vasárnapi esőben túl korán végrehajtott kerékcserét, de továbbra is azt mondja, nyugalmat és jó teljesítményt vár a finn pilótától, akinek „fogalma sincs”, mihez kezd jövőre. Talán otthon fog ülni.

A 2016-os átigazolási szezon kulcsfigurájává Kimi Räikkönen lépett elő, aki az Osztrák Nagydíj óta már nyíltan azért küzd, hogy a Ferrari éljen opciós jogával, és 2016-ra is megtartsa őt. A Brit Nagydíj edzésein úgy tűnt, a finn versenyzőnek jót tesz a nyomás, hiszen az idén először tiszta küzdelemben legyőzte Sebastian Vettelt az időmérőn. A futamon is előtte haladt az eső érkezéséig, ekkor viszont túlságosan korán váltott intermediate gumikra, így csak a 8. lett, míg csapattársa a dobogóra állhatott.

„Nyilvánvaló, hogy esőben a versenyző együttműködik a csapattal a döntéshozatal terén” – nyilatkozta Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke a leintés után. „Világos, ami történt, hiszen ilyenkor a versenyzőnek kell megítélnie az autó viselkedését a pályán. Kimi úgy határozott, hogy korán bejön, és ez rossz döntésnek bizonyult” – jelentette ki.

Räikkönennek nem sok oka van mostanában vigyorogni Forrás: Ferrari

Bár az újabb pontveszteséget Arrivabene a futam után Räikkönen számlájára írta, a verseny előtt még nyugalomra intette pilótáját, és próbálta elterelni a Sky Sports riporterének érdeklődését. „Nem akarok Kimi jövőjéről beszélni. Még tíz verseny van hátra, és amikor eljön az ideje, meghozzuk majd a döntést. Kimi tudja, hogy mit várunk tőle. Bahrein óta erről beszél mindenki, pedig nem jó, ha nyomást helyezünk rá. Képzeljék el, hogy be kell ülniük az autóba, és 300 km/órás tempóval kell száguldozniuk, miközben folyamatosan mindenféle híreket terjesztenek róla.”

Arrivebene kijelentette: azt akarja, hogy „Kimi maradjon nyugodt, és végezze a munkáját”, valamint ismét elmondta, hogy a finn sorsa a saját kezében van. Maga Räikkönen a Bild am Sonntagnak elismerte, hogy „fogalma sincs”, mi fog történni vele jövőre. „Ugyanez volt hat éve, amikor először vonultam vissza. Lehet, hogy itt leszek, lehet, hogy otthon. Egész életemben folyamatosan utazgattam, szóval lehet, hogy jó lenne végre otthon is üldögélni egy kicsit” – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!