Vágólapra másolva!
Nem értette, miért a mezőnyben hátrébb lévő Verstappen kapta a jobb stratégiát a Magyar Nagydíjon. Később tisztázták az esetet, a fiatal spanyol sem akar feszültséget a csapatnál.

Carlos Sainz jó úton haladt a pontszerzés felé a Magyar Nagydíjon, motorhiba miatt azonban 9 körrel a leintés előtt fel kellett adnia a versenyt. Csapattársa, Max Verstappen eközben pályafutása legjobb eredményének örülhetett, hiszen Sebastian Vettel és a két Red Bull mögött a 4. helyen ért célba a kaotikus versenyen.

Sainz a futam után mérgesen nyilatkozott a spanyol újságíróknak, szerinte ugyanis a Toro Rosso versenyzői közül annak ellenére is ő kapta a kedvezőtlenebb stratégiát, hogy a verseny első szakaszában Verstappen előtt haladt. „Képzelhetik, milyen mérges vagyok" – mondta közvetlenül a verseny után. Később az Autosportnak is úgy nyilatkozott, nem érti, miért nem engedték meg neki, hogy elévágással próbálkozzon.

„Kicsit csalódott voltam a stratégiánk miatt" – mondta. „Jól rajtoltam, de aztán beragadtam egy Williams mögé. Megpróbáltam megelőzni, majd kértem a csapatot, hogy próbálkozzunk alávágással, de ezt nem engedték nekem. Nem tudom, miért, de Max kapta meg ezt a lehetőséget, pedig mögöttem haladt."

Sainz nem akar feszültséget a csapaton belül Forrás: AFP

Sainz később sem volt elégedett a taktikai döntésekkel, hiszen a verseny vége felé küszködött a használt közepes abroncsain. „Az utolsó etapban közvetlenül Fernando (Alonso) mögött haladtam, amikor ő kiállt a bokszba, és a verseny utolsó szakaszára felrakták az autójára a lágy gumikat. Én nem cseréltem kereket, pedig tudtuk, hogy a lágy gumik sokkal gyorsabbak" – mondta. „Volt két-három döntés, amit újra meg kell vizsgálnunk. Ki kell derítenünk, miért a rossz megoldást választottuk."

Már nem haragszik

Sainz később a spanyol Marcának elmondta, tisztázták a csapattal a taktikai húzásokat, és így már megérti a Toro Rosso döntéseit. „Azt akarták, hogy mindketten megelőzzük a Williamst, és ez tűnt a legjobb megoldásnak" – magyarázta. „Nem szeretném, ha vita lenne ebből. Igyekszem kihozni magamból a legtöbbet, és remélem, hogy a következő versenyeken én is jó eredményeket érhetek el a Toro Rossóval."

„Kár ezért a futamért, mert ez volt zsinórban a harmadik verseny, amikor pontszerző helyen haladtam, de egyszer sem értem célba."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!