Vágólapra másolva!
Az F1 ügyvezetője üdvözölné, ha barátja, az FIA egykori elnöke, Max Mosley ismét szerepet vállalna a sportágban. Szerinte az F1 túl demokratikussá vált, és ez nem tetszik neki.

Örömmel viszontlátná Max Mosley-t, az FIA korábbi elnökét a paddockban Bernie Ecclestone. Az F1 ügyvezetője néhány vélt vagy valós ellentéttől eltekintve évtizedek óta jó kapcsolatot ápol a brit jogásszal, akivel ketten gyakorlatilag a ’80-as évektől egészen 2009-ig uralták az F1-et, mielőtt Mosley szexbotrányba keveredett, és esélye sem volt az újraválasztásra, így Jean Todt váltotta őt az elnöki székben.

„Remek volna, ha Max ismét itt lenne, szerintem a legtöbben örülnének neki” – mondta a brit üzletember a Movistarnak. Mosley az elmúlt években ritkán hallatta a hangját, de megvédte volt beosztottjait Jules Bianchi balesete után, többször kiállt a költségplafon bevezetése mellett, és nemrég önéletrajzi könyvet is megjelentetett.

Ecclestone és Mosley régi harcostársak Forrás: AFP

Ecclestone bizonyára azért is emlékezik szívesen Mosley-val közös regnálására, mert az FIA-val partnerségben gyakorlatilag teljhatalmat élvezett, ez viszont manapság már nincs így. „Az a gond, hogy a Forma-1-ben túl nagy a demokrácia, és én kissé ez ellen vagyok” – jelentette ki. „Nehézséget okoz, hogy mindenki egyetértsen” – mondta, a régi időkre visszatérve pedig emlékeztetett: „Ha az FIA egyetértett velünk, bármit megtehettünk, amit helyesnek éreztünk.”

A brit üzletember szerint mostanában gyakran belefutnak abba, hogy „emezt nem fogjuk csinálni, amazt viszont nem tehetjük meg”, és kritizálta azt is, hogy a mérnökök túlságosan beleszólnak a pilóták dolgába. Ecclestone úgy véli, megint igazán a „versenyzők bajnokságára” van szükség. „Vicces, hogy ezt ők sem élvezik. Jobban szeretik, ha ők vannak a középpontban” – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!