Vágólapra másolva!
Rosberget meglepte, milyen simán győzték le az ellenfeleket az Olasz Nagydíj első napján. Hamilton ugyanolyannak érzi a továbbfejlesztett motort, mint a korábbiakat, szerinte inkább a megbízhatóságon javítottak.

A Mercedes mindkét pénteki szabadedzést kényelmes előnnyel nyerte Monzában, a pilóták közül pedig délelőtt és délután is Lewis Hamilton végzett az élen. Nico Rosberg lemaradása az első edzésen még majdnem fél másodperc volt, délután azonban hasonló tempóra voltak képesek, a német csak 21 ezreddel volt lassabb a csapattársánál.

„Jó nap volt. Sokat teszteltünk, kísérleteztünk, és eddig jónak tűnik az autónk. Nagyon fekszik nekünk ez a pálya, ezért remélem, a kezünkben tudjuk tartani az irányítást" – nyilatkozta a nap végén Hamilton, aki a második edzésen az utolsó szektorban volt rendre gyorsabb a csapattársánál.

„Délután nem sikerült tökéletesen teljesítenem az első két szektort, délelőtt jobb voltam ezeken a részeken" – ismerte el. „Biztosan tudok még faragni az időmből, ha alaposan átnézzük a mai adatokat. Nem kell komoly változásokra gondolni, csak kisebb módosításokra van szükség."

Rosberg délután csak 21 ezreddel maradt el Hamiltontól Forrás: AFP

Noha a Mercedes az összes motorfejlesztési zsetonját elhasználta az Olasz Nagydíj előtt, Hamilton szerint az autóban ülve nem lehet érzékelni az erőforráson végzett változtatásokat. „Ugyanolyannak tűnik, hiszen leginkább a megbízhatóságon javítottunk. Most is fantasztikus a motorunk, mert eddig is az volt" – jelentette ki a címvédő, aki délelőtt 1,5 másodperccel, délután pedig 7 volt gyorsabb a 3. helyen záró Sebastian Vettelnél.

Rosberg meglepődött

Rosberg szerint az első nap eredményei alapján arra számíthatnak, hogy a két Mercedesnek csak egymás ellen kell küzdenie a győzelemért, amire elmondása szerint ő maga sem számított. „Igen, meglepődtünk" – ismerte el, amikor a Mercedes fölényéről kérdezték.

„Eddig nagyon gyorsnak tűnik az autónk, ennek örülök. Lewis eddig gyorsabb volt, de amikor az időmérőre gyakoroltunk, nagyon szorosak lettek az eredmények. Úgy tűnik, jó irányba haladunk."

Rosberg szerint az, hogy pénteken mindkét edzést Lewis Hamilton nyerte, egyáltalán nem jelenti azt, hogy szombaton is ez lesz a helyzet. „Ma nagyon közel voltam hozzá, ezért biztos vagyok benne, hogy holnap lesz esélyem legyőzni őt" - jelentette ki a német, aki az edzések után pénzbüntetést kapott, mert túl gyorsan hajtott a bokszutcában.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!