Vágólapra másolva!
A legnagyobb tulajdonrész fölött rendelkező CVC Capital Partners kénytelen lesz kiszállni Bernie Ecclestone szerint.

Bernie Ecclestone elárulta, hogy még az idén gazdát cserélhet a Forma-1 anyacégének 35,5 százalékos része, amely a CVC Capital Partners birtokában van. Jelenleg ez a kockázati befektetési alapkezelő a sport legnagyobb arányú tulajdonosa, de magának Ecclestone-nak, a családi cégének, a Bambino Holdingsnak, valamint a Blackrocknak, a Waddell&Reed-nek, a Norgesnak és a már csődbement Lehman Brothersnek is van valamennyi részesedése.

Habár a CVC befektetése már busásan megtérült, az üzleti modelljéből adódóan előbb-utóbb minden érdekeltségéből muszáj kiszállnia, és az eredeti határidőt eddig is többször kitolták. A Forma-1 nagyura megerősítette, hogy „még az idén" megválnak a részesedésüktől.

Változhat a Forma-1 elsőszámú tulajdonosa Forrás: AFP/Andreas Solaro

„A tulajdonosaink abban a helyzetben vannak, hogy részben vagy egészen rövidesen ki kell szállniuk" – magyarázta. „Így működnek."

Ecclestone hozzátette, hogy a CVC része iránt „óriási az érdeklődés", és meg lenne lepve, ha a három komoly érdeklődő közül valamelyik nem vásárolná meg. Brit sajtóértesülések szerint egy, az RSE Ventures által irányított amerikai-katari konzorcium, valamint a világ egyik legnagyobb telekommunikációs vállalata, a Liberty Global, és a tévécsatornákat üzemeltető Discovery Communications a legesélyesebb jelöltek.