Vágólapra másolva!
A szombati kiesése utáni akcióval beindította a mémgyárat. A Hondát nem zavarja, hogy humorosan fogja fel a sorscsapásokat.

Fernando Alonso és Jenson Button eddig viszonylag jól viselték a McLaren-Honda idei küszködését, bár a spanyol a csapatrádión többször is élesen bírálta a japánok gyenge és megbízhatatlan motorját. A kétszeres világbajnok alatt a Brazil Nagydíj időmérőjén is megállt az autó, mielőtt az első mért körét teljesíthette volna a Q1-ben.

Miután Alonso kiszállt a leparkolt McLarenből, nem ment vissza egyből a bokszutcába, hanem keresett magának egy széket, majd hátradőlt, kacsintott egyet a kamerának, és látványos nyugodtsággal napozni kezdett. „Olyan jó idő volt, legalább lebarnultam kicsit" – mondta később.

Alonsót néhány perccel később a dobogó tetején láthattuk újra, ahova a Q1 után szintén kiesett Buttonnal együtt ugrottak fel, látványosan ünnepelve. „Elsétáltunk a dobogó mellett, és arra gondoltam, talán többé nem leszünk ilyen közel hozzá. Ki kellett használnunk az alkalmat" – viccelődött Alonso, a csapattársa pedig hozzátette, az egész hétvégéjének ezek voltak a legszórakoztatóbb percei.

Alonso még a Titanicon is szívesebben napozna Forrás: AFP

A Honda F1-es programjának főnöke, Jaszuhisza Arai elmondta, nem neheztel a versenyzőkre a poénkodás miatt, hiszen valahogy le kell vezetniük a feszültséget. „Egyértelmű, hogy Fernando bosszantó helyzetben van, ez mindannyiunkra igaz" – mondta. „A pilótáinktól látott humor az egész csapatnak segít. Nagyon tisztelem őket a mentalitásukért és a profi hozzáállásukért."

Alonso napozásából a hétvége folyamán mém lett, és rengeteg vicces kép került fel a Twitterre #PlacesAlonsoWouldRatherBe („Helyek, ahol Alonso szívesebben lenne") hashtaggel. Ezekből szemezgettünk, legfelül a televíziós közvetítésben mutatott eredeti felvétel látható.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!