Vágólapra másolva!
A brazil pilóta élvezi a csapatánál végzett munkát, de elismeri, nem tudja még, mi lesz, ha jövőre lejár a szerződése.

Változatlan pilótafelállással kezdi meg a 2016-os szezont a Williams, ám a 34 éves Felipe Massa azt még nem tudja, hogy hosszabb távon mi vár rá. Hazai versenye előtt kijelentette, csak versenyképes autóval akar szerepelni az F1-ben, de a Sauber és a Ferrari korábbi pilótája azt nem zárta ki, hogy 2017-től akár másik csapatnál folytassa 2002 óta tartó F1-es pályafutását.

„Örömmel dolgozom együtt ezzel a csodálatos csapattal, és úgy gondolom, ők is elégedettek velem” – mondta a 2008-as bajnokság 2. helyezettje. „A jövő évig várnunk kell, hogy kiderüljön, mi történik azután, mi lesz a következő lépésem. Maradok-e a Williamsnél, ami egy fantasztikus csapat, másik csapathoz megyek, esetleg visszavonulok? Nem tudom még. Nehéz választ adni rá, amíg ilyen képlékeny a helyzet, de az biztos, hogy folytatni szeretném.”

Massa már a jövőbe tekint Forrás: Williams

A Williams tavaly és az idén is a konstruktőri bajnokság 3. helyét érte el, míg Massa 2014-ben a pole pozícióból rajtolhatott az Osztrák Nagydíjon, az idén pedig vezette a silverstone-i futamot. A grove-i istálló a gyári csapatoknál szerényebb költségvetésével és a Mercedes ügyfélmotorjaival ennél sokkal többre aligha képes, de Massa - aki 228 nagydíjával az F1 történetének 10. legrutinosabb versenyzője - bízik abban, hogy a tervezett 2017-es szabályváltozások új lehetőségeket hozhatnak számukra.

„Ha valamelyik csapat komoly befektetésekre szánja el magát, vagy jobb munkát végez a többieknél, sokkal gyorsabb és erősebb lehet” – jósolta Massa. „Az is előfordulhat viszont, hogy szorosabbá válik majd a küzdelem. Az biztos, hogy még a motor terén is jelentős változásra lesz szükség, hogy kicsit könnyebb dolgunk legyen.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!