Vágólapra másolva!
A finn pilóta átlagosnak nevezte idei szereplését. Úgy érzi, sokat lépett előre tavaly óta, de még mindig nem elégedett a teljesítményével.

Egyetlen nyitott kérdés maradt az élmezőnyben az F1-es szezonzáró előtt, ami nem más, mint az egyéni világbajnokság 4. helyének sorsa Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas között. A Williams pilótáját motiválja a lehetőség, a 2007-es bajnokot nem annyira, Räikkönen inkább azzal van elfoglalva, hogy a saját teljesítményén javítson. „Elég átlagos” – válaszolta, amikor arról kérdezték, milyen évet zár. „A tavalyinál jobban alakult, de még mindig messze van attól, amilyennek lennie kellene.”

Räikkönen a rá jellemző szűkszavúsággal hozzátette, „ilyen az élet, majd jövőre megpróbáljuk újra”, miután a Ferrari ismét bizalmat szavazott neki. A finn pilóta szezonja már Ausztráliában is kieséssel kezdődött egy rosszul rögzített kerékanya miatt, de néhány héttel később Bahreinben hosszú idő után végre dobogóra állhatott. Ekkor úgy tűnt, a finn pilóta szerencséje megfordulhat, de végül nem így alakult.

Räikkönen visszatekintett az idei évére Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

„A végeredmény talán az idei legjobb volt, de ez nem jelenti azt, hogy a hétvége is jobban alakult a többinél” – emlékezett vissza Bahreinre. „Az (ottani) végeredmény jól néz ki, de az elmúlt éveink nem voltak a legkönnyebbek, ez van. Rengeteget fejlődtünk tavaly óta, de még nem vagyunk elégedettek. Lehet, hogy sokszor célba értem, de amikor öt futamot nem fejezek be, nem számíthatok nagyon jó helyezésre. Javulnunk kell, és biztos vagyok abban, hogy erre képesek vagyunk.”

A Ferrari az idei szezont átmenetinek szánta a katasztrofális 2014-es szereplés után, ehhez képest Sebastian Vettel már az első futamon dobogóra állt, a másodikat meg is nyerte, majd további két győzelmet szerzett. Räikkönen számára általában nem jött ki a lépés, és a Mercedes lehengerlő formáját egyikük sem tudta ellensúlyozni. Mivel az idei bajnokság már lefutott, a jövő évben bízhatnak, de Räikkönen nem volt hajlandó ígéretet tenni.

„Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, és remélhetőleg ez elég lesz ahhoz, hogy a bajnokságokért küzdjünk, és folytassuk a fejlődést, a magunk útján, ahogy tavalyról idénre is történt. Bízunk abban, hogy ezáltal oda juthatunk, ahova a Ferrari tartozik. Bármit megígérhetünk, de vajon valóra is válnak? Remélem, hogy a Ferrari erősen tér vissza, erősebben, mint az idén. Nincs értelme ígérgetni, A lehető legjobban próbálunk szerepelni, aztán majd meglátjuk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!