Vágólapra másolva!
A Mercedes német pilótája szerint hiába sikeresek honfitársával, Sebastian Vettellel, Németországban nem rajonganak értük annyira, mint Michael Schumacherért.

Évtizedek óta az első olyan F1-es szezon ér véget a hétvégén, amely során nem rendeztek versenyt Németország területén, holott a Mercedes, Nico Rosberg, és az immáron a Ferrarit erősítő Sebastian Vettel révén az idén eddig minden alkalommal német érdekeltségű győztes született. Rosberg viszont a Marcának elmondta, szerinte ez kevés ahhoz, hogy a németeknek jusson hely az egyre zsúfoltabb F1-es versenynaptárban.

„Csalódás volt elveszteni az idei nagydíjat, de jövőre vissza fog térni” – jelentette ki. „Egy németországi forduló nélküli bajnokság kissé furcsa volt, mert szükség lenne rá” – tette hozzá. „Azért alakult így, mert Bernie (Ecclestone) pénzt akar. Emellett az is gondot okoz, hogy az érdeklődés szerényebb, mint korábban volt. Mexikóban láthattuk a tömeget, csodálatos volt a felfokozottság és az érzelmek megjelenése, de Németországban ilyet nem tapasztalunk” – ismerte el.

Schumacher miatt németek tízezrei zarándokoltak el a Hungaroringre is Forrás: AFP

A 2014-es Német Nagydíjon szemmel is láthatóan kevés néző volt kint a helyszínen, pedig Rosberg megnyerte a versenyt a Mercedesszel, Michael Schumacherért pedig egész Németország rajongott, főleg az első pályafutása alatt. Rosberg szerint azonban a helyzet „megváltozott Schumacher óta. Ezt a teniszben is láthattuk: miután Boris Becker visszavonult, a (sportág népszerűsége) zuhanni kezdett.” Kijelentette: „Nem lehetünk olyanok, mint Schumacher.”

Rosberg az F1 németországi népszerűségével kapcsolatban fontosnak tartja, hogy „megértsük, mi is történik, és próbáljunk javítani a helyzeten.” Erre Vettel szerint is szükség lehet, mivel a Mexikói Nagydíj után elismerte: „Ha teljesen őszinte akarok lenni, nem tudom, mi történt Németországban. Régen remek (versenyek) voltak, de az elmúlt években nem volt teltház. Szerintem itt több német zászlót láttam, mint Németországban. Nem tudom, mi romlott el.”

Szavazzon!

Önnek hiányzik az F1-es Német Nagydíj?

„Talán az emberek csak belefáradtak” – spekulált a Ferrari versenyzője. „Lehet, hogy a jegyek túl drágák. Előfordulhat, hogy az emberek tudatosabban költik el a pénzüket. Szomorú látni, ahogy évről évre egyre kisebb a közönség, noha német pilóták a győzelmekért küzdenek” – mondta. „Kár ezért, de úgy tűnik, más országokban az emberek szenvedélyesebbek az autóversenyek iránt” – vélekedett Vettel, akit Rosberghez hasonlóan korábban Ecclestone is bírált, mert túlságosan zárkózottak.

Vettelnek nagy szerepe lehet abban, hogy hazája ismét beleszeressen az F1-be, hiszen Schumacher sikereit idézi a Ferrarival aratott győzelmeivel, és ő lehet az egyetlen, aki rövid időn belül a Mercedesek komoly ellenfele lehet. Ecclestone sem tagadja, örömmel nyugtázta, ahogy a négyszeres bajnok az idén gyorsan győzni tudott. „Támogattam Vettel átigazolását a Ferrarihoz, és fantasztikus volt látni, ahogy áthalad a célvonalon Szepangban” – mondta a La Gazzetta dello Sportnak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!