Vágólapra másolva!
A németet a Force India és a Red Bull tempója is meglepte az Abu-dzabi Nagydíj pénteki edzésein. Räikkönen a hosszú etapokon nem volt elégedett a szuperlágy gumikkal.

Az Abu-dzabi Nagydíj első szabadedzésén még Kimi Räikkönen tudott a legközelebb kerülni a Mercedesekhez, este azonban két másik csapat egy-egy versenyzője is befért a gyorsabbik Ferrari elé, Sebastian Vettel csak az 5. helyen zárta a gyakorlást. A német nem is volt elégedett az eredményével, de arra számít, hogy a hétvége hátralévő részében javítani tudnak.

„Javulnunk kell, mert jelenleg túl nagy a lemaradásunk" – mondta a második edzést 7 tizedes hátránnyal záró Vettel, akit Sergio Pérez és Daniel Ricciardo is megelőzött. „Jó lenne, ha az előttünk álló autókhoz képest csökkentenénk, a mögöttünk lévőkkel szemben pedig növelnénk a különbséget. A Force India meglepően gyors volt, ahogy a Red Bull is, ezért még sok munka vár ránk."

Vettel egyelőre nem túl optimista Forrás: AFP

A német egyelőre nem aggódik, hiszen többször előfordult már, hogy a Ferrari növelni tudta a tempóját a pénteki edzések után. „Még csak péntek van. Javulhatunk holnapra, és javulnunk is kell" – jelentette ki Vettel, aki délután még énekelt is a versenymérnökének élő adásban.

Räikkönen elmondta, kisebb nehézségektől eltekintve „normális pénteki napot" zárt Abu-Dzabiban. „Minden jól működött, csak a szuperlágy gumival voltak kisebb problémáink a hosszú etapokon" – mondta. „Egy körön talán jobb időket futhattunk volna, de összességében nem voltunk olyan rosszak. Még nem láttam az adatokat, de csak péntek van, és azt sem tudjuk, hogy a többiek mivel foglalkoztak."

A finn is bízik benne, hogy szombaton közelebb kerülnek a Mercedeshez, bár elismeri, hogy a németekkel nehéz lenne felvenni a tempót. „Nagyon gyorsnak tűnnek, de mi is megpróbáljuk a legjobb formánkat nyújtani. Ez egy remek helyszín a szezon lezárására, remélhetőleg jól tudunk szerepelni" – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasább