Vágólapra másolva!
Toto Wolff értetetlenül áll a vádak előtt, melyek szerint Hamilton autóját szándékosan rontják el. Az F1-es címvédő továbbra is bízik csapatában.

Ritkán látható pechsorozat sújtja idén Lewis Hamiltont, és a Mercedesnek abszurd módon már azt is külön hangoztatnia kell, hogy nem szándékosan fordul elő ennyi műszaki probléma az autóján. Egyes összeesküvés-elméletek szerint a csapat így próbál egyensúlyt teremteni a két pilóta sikerei között, és Nico Rosberggel is nyerni akarnak egy vb-címet.

Toto Wolff az Orosz Nagydíj után reagált a szabotázsvádakra, miután a futamon Hamiltonnak lassítania kellett a hűtővíz szivárgása miatt. "Minden ésszerű és valós megjegyzést tiszteletben tartunk, és komolyan vesszük a kritikát" - nyilatkozta a csapat vezetője.

"Nem is akarok tudomást venni azokról a holdkórosokról, akik szerint ártani akarunk az egyik versenyzőnknek. Annak, aki kétszer világbajnok lett velünk" - mondta. "Sosem hagyott cserben bennünket, és mi sem tennénk ezt vele."

Hamiltonnak Szocsiban is zűrös hétvégéje volt. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

"Azért emelem fel a hangom, mert védeni akarom az embereinket."

A szezon elején a rajtokkal küszködő Hamilton az előző két időmérőn ugyanolyan hibából kifolyólag nem tudott az élmezőnyből rajtolni, így négy futam után már 43 pont a hátránya a négy győzelmet arató Rosberggel szemben.

"Ez technikai sport, előfordulnak ilyesmik. A határokat feszegetjük az autóval és a motorral, hogy ütőképesek legyünk. Ezzel nyerünk versenyeket, de amikor a határokat feszegetjük, egy idő után el is érjük őket" - tetet hozzá Wolff.

Hamilton bizalma töretlen

A Mercedes irányítója elmondta, hogy a vízszivárgás akár annak következménye is lehetett, hogy a verseny előtt sietve kellett összerakniuk Hamilton szombaton meghibásodott autóját, amibe új turbó, MGU-H, vezérlőelektronika, akkumulátor és üzemanyagrendszer került.

Féltek attól, hogy a menet közben jelentkező probléma miatt a brit nem jut el a célig.

"Hirtelen csökkenni kezdett a víznyomás, és nem állt meg. Úgy tűnt, végzetes lesz. Még nem tudjuk, mi okozta, de valószínűleg az egyik illesztésnél vagy a kasztninál nem stimmelt valami. Egy idő után viszont stabilizálódott a helyzet, és Lewis célba ért" - mondta.

Hamiltonnak nem akar összejönnie egy tiszta hétvége. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: RIA Novosti/Evgeny Biyatov

Hamilton rendszeresen letörten nyilatkozott az Orosz Nagydíjon, de kijelentette: a bizalma töretlen a Mercedesben. "A garázs ezen oldalán kemény időket élünk, de abszolút bízom és hiszek mindenkiben" - nyilatkozta. "A háttérben alaposan utána kell járni a problémák okának, és kijavítani őket."

Ismét megjegyezte: furcsa, hogy a rendkívül olajozott előszezoni tesztelésük után most ütik fel a fejüket a problémák, de szerinte a csapat nem favorizálja Rosberget.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!