Ricciardo: A Ferrari még nem szólt, hogy kirúgnák Räikkönent

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 12: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer leads Kimi Raikkonen of Finland driving the (7) Scuderia Ferrari SF16-H Ferrari 059/5 turbo (Shell GP) on track during the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 12, 2016 in Montreal, Canada. Charles Coates/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzője tudja, hogy ő is képben lenne, ha a Ferrari nem hosszabbítaná meg Kimi Räikkönen szerződését, de elárulta, egyelőre nem hívták fel Maranellóból.

Még legalább két évig a Red Bullhoz köti a szerződése, de Daniel Ricciardo kijelentette, szerinte ő maga is felmerülhet Kimi Räikkönen esetleges utódjaként. Ez valószínűleg igen sokba kerülne a Ferrarinak, mivel a Red Bull nemrég aktiválta opcióját a háromszoros futamgyőztes szolgálataira, de Ricciardo mégis úgy érzi, hogy ő is felmerülhet a Scuderiánál.

„A helyzet ugyanaz, mint tavaly volt, úgy tudom, hogy ha változtatnának, én is a listájukon vagyok” – nyilatkozta az Autosportnak. „Vajon én vagyok az egyetlen azon a listán? Valószínűleg nem. Azt nem tudom, engem választanának-e elsőként. Velem semmit sem közöltek egyértelműen.”

Ricciardo marad a Red Bullnál Forrás: AFP/2016 Getty Images/Charles Coates

„Nem hívtak fel, hogy ’megválunk Kimitől, téged akarunk, és meg tudod-e oldani a szerződéseddel’ meg ilyenek. Azzal tisztában vagyok, hogy érdeklődnek irántam, és ezt meg is tudom érteni!

Ricciardo 2014-ben került a Red Bullhoz, és meglepetésre Sebastian Vettelnél is jobban szerepelt. Három győzelmet szerzett, de tavaly csak küszködött a megbízhatatlan és gyenge Renault motor miatt, az idén pedig két győzelemről is lecsúszott a csapat döntései és hibái miatt. Úgy véli, a megpróbáltatások „mindenképpen” erősebbé tették.

„A sportban eltöltött minden egyes évben egyre többet tanulok, de többet is akarok elérni. Ez jót tesz a sikeréhségemnek. Ez néha frusztrációhoz vezet, ha nem mennek jól a dolgok, de nem érzem, hogy ez befolyásolna az autóban. Ha mégis, akkor csak még többet hoz ki belőlem.”

A Ferrari tavaly Valtteri Bottas iránt érdeklődött élénken, de nem tudták őt megszerezni a Williamstől, az idén elsősorban Sergio Pérez neve merült fel Räikkönen lehetséges utódjaként, de az olaszok menedzsmentje szerint elsősorban Räikkönen megtartására és az autó fejlesztésére törekednek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!