Vágólapra másolva!
Az Osztrák Nagydíj péntek délutáni szabadedzését a kavicságyban fejezte be, de egyébként optimista a Ferrari formáját illetően. Räikkönen is jó benyomásokat szerzett az autóról, bár úgy véli, a szombat ugrás lesz az ismeretlenbe.

Délelőtti idejével Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen a 3-4. helyen végzett az Osztrák Nagydíj pénteki edzésnapjának összesítésében, 6 tizeddel a Mercedes mögött, de fél másodperccel a Red Bull előtt. Ebből azonban nem igazán lehet levonni semmilyen következtetést, mert

az özönvízszerű délutáni esőzés megzavarta a csapatok programját.

A két Ferrari a nap folyamán együtt 107 kört teljesített, alig eggyel többet a Red Bullnál, és Vettel, akárcsak csütörtökön, optimista volt a hétvégi kilátásait illetően. „Mint mindig, szerintem ez a verseny is egy lehetőség lesz" – mondta. „Azt hiszem, tűrhető napunk volt, csak nem világos, hol állunk a sorrendben, mert különösen délután nem tudtunk sokat a pályán lenni. Mindent összevetve rendben vagyunk."

Vettel robogón távozott a kicsúszása után - kattintson a galériához! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Vettel a délutáni edzés leintése előtt 2 perccel megpördült az 5-os kanyarnál, amikor a már száraz pályán beletaposott a fékbe, de az autója nagy tempónál azonnal keresztbe állt. Szerencséjére nem ment neki semminek, viszont a kavicságyban ragadt.

– árulta el a német versenyző, akire váltócsere miatt 5 rajthelyes büntetés vár a Red Bull Ringen. „Ez váratlanul ért. Végül nem volt különösebb jelentősége, mert szerencsére nem történt baj, csak vesztettem miatta néhány percet."

Räikkönen mindkét edzésen 2 tizeddel maradt el a csapattársától, s bár hozzá hasonlóan optimista, nem tudja, mire számíthat a hétvége tovább részében.

A Ferrari ismét továbbfejlesztette a motorját, így már csak 3 zsetonja maradt a szezon végéig.

„Ez elég zűrzavaros nap volt, de összességében kedvező benyomásaim voltak" – jelentette ki a finn, aki szintén kicsúszott az 5-ös kanyarnál egyszer. „Délelőtt megtettünk pár etapot, délután viszont a rossz idő miatt nem töltöttünk kint sok kört, és nem volt alkalmunk rendes időmérő-szimulációt teljesíteni. A nap sokkal jobban is alakulhatott volna, a kép most kicsit homályos, de azért nem is rossz."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!