Újabb motorzsetont használt el a Ferrari

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Osztrák Nagydíj
SPIELBERG,AUSTRIA,01.JUL.16 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Mario Kneisl - For editorial use only. Image is free of charge.
Vágólapra másolva!
Alig maradt már fejlesztési lehetőségük, pedig a szezon feléhez sem értük még el. Ezúttal az égésteret módosították. A Renault a Japán Nagydíjra tervez újabb előrelépést

Még csak a szezon kilencedik fordulójához ér a mezőny a hétvégén Ausztriában, de a Ferrari újabb fejlesztést vet be, ami a csapat szerint a belső égésű motor égésterét érinti. Az FIA közleménye alapján a Scuderia egy zsetont váltott be az újítás használatához.

A zsetonokat nem érinti, de a fejlesztéssel összhangban a Shell új üzemanyaggal is készült a Ferrari számára. Minden extra lóerőre szükség is lesz, mert Sebastian Vettel sebességváltó-csere miatt öthelyes rajtbüntetést kapott. Kimi Räikkönen csütörtökön azt mondta, hogy ha rajta múlna, már csak a 2017-es autót fejlesztenék, mert szerinte az idei Ferrari nem elég jó a győzelemhez.

Megint jobb lett a Ferrari erőforrása Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Mario Kneisl

A Scuderia a továbbfejlesztett motorokat szombaton szereli be az autókba, és mindkét versenyző új MGU-K-t is kap, amelyek viszont a korábbi hírekkel ellentétben nem változtak, így az eddig is használt specifikációjú egység új példányait használják tovább.

Az Ferrari a január 1-től december 31-ig érvényes 32 zsetonból már 29-et beváltott, a Honda még csak 20-at, a Mercedes 21-et, a Renault pedig 11-et, de Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy tudja, az októberi Japán Nagydíjra újabb jelentős motorfejlesztést kapnak majd.

„Erről inkább a Renault-t kellene megkérdezni, de ők ezt jelezték nekünk” – idézte a Motorsport.com. „Szerintem rátaláltak egy fejlesztési irányra, és előrelépéseket tesznek. Most, hogy megtalálták a követendő utat, remélhetőleg jelentős javulást látunk majd” – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!