Jobb motorral a McLaren már a Ferrarit kóstolgatná

Forma-1, Jenson Button, McLaren Honda, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Európa Nagydíj, Baku
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 18: Jenson Button (22) of McLaren Honda Formula 1 Team followed by Ferrari's Sebastian Vettel during the 2016 Formula One Grand Prix of Europe in Baku, Azerbaijan on June 18, 2016. Resul Rehimov / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Eric Boullier szerint a McLaren karosszériája már a legjobb három között van, és úgy véli, csak a Hondán múlik, hogy mikor zárkóznak fel az élmezőnyhöz.

A dobogó még továbbra is távoli a másfél éve küszködő, de fejlődő McLaren-Honda számára, Eric Boullier azonban a Motorsport.com-nak kijelentette, hogy szerintük az általuk fejlesztett karosszéria „a legjobb háromban van, vagy mondjuk, hogy küzdünk a Ferrarival a 3. helyért.” A versenyigazgató azonban elismerte, ezt nehéz megállapítani a pályák eltérő jellegzetességei miatt.

„A kasztnink aerodinamikai szempontból hatékony. Ha nagyobb lenne az erőforrásunk teljesítménye, nagyobb lehetne a leszorítóerőnk is, de ez növeli a légellenállást, amit most nem engedhetünk meg magunknak a lóerőhiány miatt. Ha a Honda fejlesztéseket hoz, mi is nagyobb aerodinamikai frissítésekben gondolkodhatunk majd. Akkor nagyobb lesz a leszorítóerő és a légellenállás, de működni fog. Manapság nagyon hatékonynak kell lennünk, hogy ne essen vissza a csúcssebesség.”

Sebastian Vettel itt éppen hamarosan lekörözi Jenson Buttont a bakui Európa Nagydíjon Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Resul Rehimov

Boullier szerint a McLaren és a Honda munkakapcsolata egyre jobb, sőt már „nagyon jó”, de eleinte meg kellett tanulniuk együtt dolgozni, és voltak hullámvölgyek is. Juszuke Haszegawa kinevezése óta azonban havi rendszerességgel egyeztetnek, és a fejlődés jelei is mutatkoznak. Leszögezte, hogy a McLaren sikere a Honda fejlesztésein múlik.

„Amíg nem mi irányítjuk az erőforrás fejlesztését, én nem fogok célokat kitűzni” – mondta Boullier. „Ez a Hondára tartozik. Nagyot ugorhatunk az idei és a következő év között, de a Mercedes szintjének eléréséhez másodpercekre, és nem tizedekre lesz szükség, úgyhogy semmit sem állíthatunk. Ha jövőre ugyanakkora lesz a teljesítményünk, mint a Mercedesé, győzelmekért és dobogós helyekért küzdhetünk, talán a világbajnoki címért is.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!