Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok nem tart attól, hogy a csapat túlságosan megsínyli majd eddigi technikai igazgatója nélkül, aki részben személyes okokból távozott.

A Ferrari a héten bejelentette, hogy technikai igazgatója, James Allison elhagyja a csapatot. A brit szakember jó hírnévnek örvend a paddockban, a hozzáértését nemrég Ross Brawn is dicsérte, a távozása mégsem volt teljesen váratlan, mivel a Ferrari teljesítménye az idén elmaradt a várttól, ráadásul közvetlenül az ausztráliai idénynyitó után elhunyt Allison felesége, ezért haza akart költözni Angliába a gyerekeihez.

A helyére – legalábbis átmenetileg – az eddig a motorrészleget irányító Mattia Binottót nevezték ki, és Sebastian Vettel nem tart tőle, hogy a személycsere miatt a Red Bull-lal kiélezett küzdelmet folytató istálló hátra fog esni. „Mattia nagyon régóta itt dolgozik, rendkívül tapasztalt, kívülről-belülről ismeri a csapatot" – mondta a német versenyző Hockenheimben.

Bár a Ferrari meg nem erősített sajtóértesülések szerint megpróbálta visszacsábítani Ross Brawnt legalább tanácsadóként, Vettel hozzátette, hogy a csapat Allison nélkül is jó kezekben lesz, és méltatta a nyíltan magas elvárásokat támasztó elnök, Sergio Marchionne hozzáállását.

Vettel nem tart tőle, hogy a Ferrari visszaesik Allison távozása miatt Forrás: Farkas Péter - Origo

„Nagyon keményen ösztökéli a csapatot, Maranellóban is sok időt tölt" – árulta el róla. „Tudja, miről beszél, és általában véve igyekszik megérteni, hogy mi történik, különösen az utóbbi egy évben. Minden a megfelelő irányba halad. A jelenleg zajló nagy változások nem befolyásolják a holnapi munkánkat. A későbbit igen, de minden a helyén van."

Vettel védelmébe vette a Ferrari főnökét, Maurizio Arrivabenét is, aki szerinte „remekül ismeri ezt a bizniszt, és nagyon-nagyon jó munkát végez. Én így érzem. Ő a vezetőnk, örülök, hogy velünk van."

A Ferrarinak azért is jön különösen rosszkor Allison elvesztése, mert a csapatok már gőzerővel készülnek a 2017-es szabálymódosításokra, amelyekből ők különösen szeretnének profitálni. Vettel elismerte, hogy a többiekhez hasonlóan a Ferrari is dolgozik a jövő évi autóján, de úgy vélte, „még az idén is van mit tanulnunk, ezért lenne hiba megfeledkeznünk a mostani kocsinkról."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!