Vágólapra másolva!
A világbajnoki pontverseny éllovasa ezúttal is utazgatással tölti a nyári szünetet. Egyebek mellett vadállatokkal és street art alkotásokkal fotózkodott, nem felhőtlenek a visszajelzések.

Lewis Hamilton a barbadosi kiruccanás után is folytatta az utazgatást. A háromszoros világbajnok híres arról, hogy magánrepülőgépével rövid idő alatt is képes akár több kontinensen is megfordulni, ha személyes programjai úgy kívánják, és ez az F1-es nyári szünetben sincs másként.

Hamilton tavaly a Mexikói Nagydíj apropóján ellátogatott a helyi Black Jaguar White Tiger Foundation (Fekete jaguár, fehér tigris alapítvány) telephelyére, ahol összebarátkozott néhány nagymacskával, és a nyári szünetben vissza is tért hozzájuk. Bár szeretettel közelített a vadállatokhoz, az etikus állattartásért küzdő mozgalom (PETA) kiborult az F1-es pilóta Instagram csatornáján megjelent fotóktól.

„Az, hogy nagymacskákkal készít fotókat, azt az üzenetet közvetíti, hogy a vadállatok az emberek szórakoztatására valók, ahelyett, hogy békén hagynák őket az élőhelyükön” – nyilatkozta Elisa Allen, a PETA igazgatója egy közleményben. „Hacsak a nagymacskákat nem kábítják el, (Hamilton viselkedése) felbosszanthatná őket, és a sapkájánál nagyobb darabot is kiragadhatnának belőle.”

„Ahogy ezt a versenyzők közül mindenki tudja, balesetek néha történnek. Lewis nem fogja megnyerni a bajnoki címet sem idén, sem máskor, ha elveszti a karját, amivel el kell fordítania a kormányt, az ujjait, amivel váltania kell vagy a lábát, amivel a pedált kell működtetnie.”

NYC!

A photo posted by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

A világbajnoki címvédő New Yorkba is ellátogatott, ahol a helyi street art alkotásokra is rácsodálkozott. Az egyikre annyira, hogy még az Instagram csatornájára is kikerült egy kép, amelyen – az alkotó szerint – a készítő Tom Bob hashtagjét elhomályosították. A kommentelők közül többen is észrevették az egyelőre megmagyarázhatatlan módosítást, és szóvá is tették. Tom Bob mindenesetre köszönetet mondott a Mercedes versenyzőjének, mert posztolta a képet.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!