A Sauber a fél autóját átépítette a Belga Nagydíjra

forma 1 brit nagydíj Felipe Nasr
Sauber F1 Team's Brazilian driver Felipe Nasr drives during the third practice session during at Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England, on July 9, 2016, ahead of tomorrow's British Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Nagy csata kezd kibontakozni az alsóházban: a Manor tehetséges újoncot igazolt, a Sauber viszont az idén először végre jelentős fejlesztéseket vet be annak érdekében, hogy elmozduljanak az utolsó helyről.

Csődközeli helyzetben versenyezte végig az idei szezon első felét a Sauber csapat, de sikerült új tulajdonost találniuk, így a nyári szünet után új lendülettel, és stabil anyagi háttérrel indulhatnak csatába a Manor legyőzése érdekében. A Sauber a héten jelentette be, hogy leigazolták Max Verstappen volt versenymérnökét, és autójuk számos pontját módosították a spái futamra.

Felipe Nasr és Marcus Ericsson is új első szárnyat, rövidebb orrkúpot, új padlólemezt, valamint első és hátsó fékhűtőket kap az autójára. A Sauber a silverstone-i tesztet még kihagyta, mert nem volt mit kipróbálniuk, a Hungaroringre és a Hockenheimringre viszont már vittek újdonságokat, ezek azonban jelentős formajavulást nem hoztak számukra.

Megújul a Sauber a Belga Nagydíjra Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A háttérben viszont szorgos munka folyik, mert olyan alapvető szükségleteket is pótolniuk kell, mint az alkatrészbázis, ami az Autosport szerint jelentősen bővült az elmúlt hetek során, de még mindig nem megfelelően gazdag. Ez Európában még kevésbé probléma, a jövő hétvégi Olasz Nagydíj után viszont az F1 mezőnye Szingapúrba utazik, és az idén már nem rendeznek több versenyt az öreg kontinensen.

A csapatok többségével ellentétben a Sauber nem ereszt le,

és folytatják – illetve, csak most kezdik igazán - a 2016-os autójuk továbbfejlesztését, mert mindenképpen szeretnék visszaszerezni az utolsó előtti helyet az Osztrák Nagydíjon 1 pontot szerző Manortól. 1993-as bemutatkozása óta a Sauber soha sem szorult ki az F1 tíz legjobb csapata közül, az idén viszont egyelőre csak a 11. helyen állnak, egyelőre pont nélkül.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!