Vágólapra másolva!
A McLaren motorszállítója az összesen rendelkezésre álló 32 fejlesztési zsetonból hetet a belgiumi újításaira fordított. Ezzel is csak remélik, hogy a belső égésű motorjuk visszatér az év eleji szintre.

Szokatlanul sok motorfejlesztési zseton beváltására készül a Honda a hétvégi Belga Nagydíjon, értesült az Autosport. A japán gyártó hét zsetont tervez elhasználni a legfrissebb újításaik bevetésére, ezúttal is az égéstér működésének optimalizálása érdekében.

Az égés mellett a turbót is továbbfejlesztették, erre elsősorban azért volt szükség, mert a kanadai frissítés után láttak még teret a visszatáplálás javítására. Legutóbb a kipufogógázt próbálták hatékonyabban hasznosítani az ERS segítségével, azonban ez visszavetette a belső égésű motor teljesítményét. A japánok most azt remélik, hogy ez az egység is visszanyeri az elvesztett erőt.

Új erőforrást kaphat a McLaren Forrás: McLaren

A fejlesztéseket egyelőre büntetlenül beépíthetik az autókba. A szaklap szerint átütő formajavulás nem várható a sok beváltott zseton ellenére sem, azonban a gyártó bízik abban, hogy a versenyzők érzik majd az előrelépést, és az új specifikáció a jövő évi fejlesztéseket is elősegítheti.

A lap azt is megtudta, hogy az új változathoz az ExxonMobil új üzemanyagot is készített. A Honda ezzel 29-re növeli az elköltött zsetonjainak számát, így csupán 3 marad számukra a naptári év alatt felhasználható 32-ből. Juszuke Haszegawa, a gyártó sportprogramjának vezetője egy további frissítést ígért, de egyelőre nem tudni, hogy az mikorra várható.

A Motorsport.com szerint a McLaren a pénteki szabadedzések után dönt, hogy bent hagyják-e az új erőforrásokat a hétvége további szakaszára, vagy inkább kiszerelik-e őket, és folytatják a beállításaik csiszolását a jövő hétvégi Olasz Nagydíj előtt. Az egységeket egyelőre mindkét autóba büntetlenül beszerelhetik, bár Fernando Alonso esetében ez lesz az utolsó ilyen alkalom az idén.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!