A Red Bull fokozni fogja a tempót

Forma-1, Belga Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
SPA, BELGIUM - AUGUST 26: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 26, 2016 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160826-00969 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Verstappen és Ricciardo is biztos benne, hogy gyorsabbá tudják tenni az autót Belgiumban, és így talán megküzdhetnek a Mercedesszel is. A beállításaik még nem tökéletesek.

A Red Bull versenyzői végeztek a tabella első két helyén a Belga Nagydíj délutáni szabadedzésén, ám ez annyiból csalóka, hogy a Mercedes párosa a másfél óra során nem körözött a hétvégi legpuhább gumikeveréken, a szuperlágyon.

A legjobb időt megfutó Max Verstappen sejti, hogy a címvédő istálló vissza fog térni az élmezőnybe, ugyanakkor a Red Bulltól is jó szereplést vár – főleg amiatt, hogy

a vártnál erősebben kezdték a hétvégét.

"A többiekhez képest kiváló volt a tempónk, szerintem még annál is erősebb, mint amire számítottunk. Ezen a pályán nehéz jól belőni a balanszot, amivel eleinte szenvedtem is, de az utolsó beállítás-módosítás végül eredményt hozott" - nyilatkozta. "Tovább is javulhatunk, aztán meglátjuk, mire lesz képes a Mercedes."

Verstappen rálelt a helyes útra a beállításokkal. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

"Biztos vagyok benne, hogy ők is ütőképesek lesznek" - szögezte le. "Nem tudom, hol állnak, de roppant szoros lesz a küzdelem."

Ricciardo beállításait még tökéletesíteni kell

Daniel Ricciardo szintén előrelépésre számít szombatra. "Bizonyos dolgokkal nem voltam maradéktalanul elégedett, még csiszolhatunk a beállításokon" - mondta. "Ezzel nyerhetünk további tizedeket, és tudom, hogy képesek leszünk rá. Ha sikerül, közelebb férkőzhetünk (a Mercedeshez), s talán nyomás alá helyezhetjük."

Ettől függetlenül úgy véli, a Mercedes körönként néhány tizeddel még előttük jár, és a pénteken meglepően jó tempót diktáló Force Indiát is szeretné jobban leszakítani - Nico Hülkenberg ma 3., Sergio Pérez 5. lett a rangsorban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!