Rosberg a büntetés ellenére is tart Hamiltontól Spában

Forma-1, Német Nagydíj, Nico Rosberg, Mercedes
Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg races at the Hockenheim circuit, southern Germany, on July 31, 2016 during the Formula One Grand Prix of Germany. / AFP PHOTO / SASCHA SCHUERMANN
Vágólapra másolva!
Hiába tűnik a Belga Nagydíj favoritjának, Rosberg nem hiszi, hogy sétagalopp lenne számára a győzelem. A Red Bullokat és Hamiltont is képesnek érzi arra, hogy megszorongassák, csapattársán a rajtbüntetés ellenére is rajta tartja a szemét.

Belgiumban megkapja Nico Rosberg a régóta esedékes ajándékot, hogy viszonylag könnyen lehetősége legyen több pontot kaszálni Lewis Hamiltonnál, a Mercedes ugyanis ezen a hétvégén szereli be a britnek több erőforrás-összetevőből a hatodikat, sőt, akár a hetediket is. A rajtbüntetést jelentő művelet régóta várható volt, mivel Hamilton autójában a szezon elején több elem is tönkrement.

Rosberg az ölébe pottyant lehetőséggel faraghat a 19 pontos hátrányán, de úgy érzi, a Red Bullok miatt, valamint csapattársa balszerencséje ellenére sem lehet nyugodt.

"A Red Bullok egyre erősebbek, ezért kemény dió lesz nyerni ezen a hétvégén" - nyilatkozta a konstruktőri tabellán a Ferrarit megelőző istállóról. Hamiltont pedig úgy is veszélyesnek tartja, hogy az utolsó rajtkockák egyikéből kell indulnia.

"Ettől kevésbé lesz nehéz a feladatom, hiszen ő a legfőbb vetélytársam. Ugyanakkor így is kemény próbatétel előtt állok, mert emlékezzünk, hogy négy hete mindkét Red Bull megelőzött" - mondta. "Mindenkin felül kell kerekednem, beleértve Lewist is. Vele is számolni kell, mert ha némi szerencséje van, és számára jókor küldik be a Safety Cart,

Rosberg a Belga Nagydíj legfőbb esélyesévé lépett elő Forrás: AFP/Sascha Schuermann

Rosberg a nyári szünetet feleségével és kislányával kikapcsolódva töltötte, emellett sokat edzett. Azt mondja, sikerült rendeznie magában a Német Nagydíjon történteket, ahol hiába indult a pole-ból, csak a 4. helyen ért célba.

"Kellett néhány nap, hogy megemésszem a hockenheimi csalódást. Utána viszont egyáltalán nem gondoltam a versenyzésre, élveztem a szabadidőt, és remekül éreztem magam" - ismerte el. "Már nem agyalok a múlton, arra koncentrálok, hogy megvan a lehetőségem a pole-ra és a győzelemre a hétvégén."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!