Magnussen indulna Monzában, ha engedik

Forma-1, Kevin Magnussen, Renault Sport Racing, Belga Nagydíj
MAGNUSSEN Kevin (dan) Renault F1 RS. 16 driver Renault Sport F1 team ambiance portrait during the 2016 Formula One World Championship, Belgium Grand Prix from August 26 to 28 in Spa -Francorchamps, Belgium - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso márciusi balesetéhez hasonlóan az FIA orvosi vizsgálata dönt majd arról, hogy Kevin Magnussen részt vehet-e a hétvégén zajló Olasz Nagydíjon. A szövetség eljárást indított.

Hatalmas baleset szakította félbe a múlt vasárnapi Belga Nagydíjat. Kevin Magnussen nagy sebességnél elvesztette uralmát Renault-ja fölött, és a gumifalba csapódott. Bár önállóan ki tudott szállni a roncsból, bokáján egy vágás keletkezett, és a 42 G-s erőhatás miatt több ponton is fájdalmat érzett. Rutinvizsgálatokra kórházba szállították, de már vasárnap hazautazhatott.

Magnussen közölte, hogy felkészült lesz a hétvégi Olasz Nagydíjra, de személyi edzője elismerte, hogy az FIA-n múlik, részt vehet-e a világbajnokság következő fordulóján, amelyre a Renault kénytelen teljesen új autót építeni. Thomas Jorgensen a BT-nek elmondta, Magnussen egész testét kezelik a rendelkezésre álló napok során.

Magnussen megúszta a nagy bukást Forrás: DPPI media/Florent Gooden

„Az egész testét megvizsgálták, mert akkora G erő érte, de belső vérzés nem alakult ki, úgyhogy zöld utat kaptunk. A nyaka is rendben van” – nyilatkozta a tréner. „Minden azon múlik, hogy Kevin (szervezete) hogyan reagál, de ott lesz” – tette hozzá az FIA monzai vizsgálatával kapcsolatban. „Pihenni fog a héten, aztán továbblép ezen.”

Az FIA közben eljárást indított azzal a céllal, hogy rájöjjenek, mitől repülhetett ki az autóból Magnussen fejtámlája a becsapódás pillanatában. A protokoll szerint lefoglalták a versenyző sisakját és a kérdéses alkatrészt, mert a probléma megértése fontos lehet az autók biztonságának fejlesztése érdekében. Hasonló meghibásodást korábban nem regisztráltak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!